Весняний призов: скільки українців отримають повістки в армію

Весняний призов: скільки українців отримають повістки в армію

Стало відомо, скільки в цьому році українців закличуть в Національну гвардію

Протягом квітня - травня поточного року в Україні в процесі призову на строкову військову службу до лав Національної гвардії будуть покликані чотири тисячі чоловік. Про це повідомив керівник служби кадрової роботи Головного управління НГУ підполковник Сергій Марічев.

" Це трохи більше, ніж в минулому, так як ми бачимо, що досить багато солдатів переходить на контрактну службу", - зазначив Марічев.

А тим часом, вінницький військкомат розшукує 62 військових, що самовільно покинули військові частини чи місця служби.

Відео дня

Нагадаємо, що 15 лютого глава української держави Петро Порошенко погодив терміни звільнення в запас військовослужбовців та проведення чергових призовів у 2018 році.

Призов на строкову військову службу ще восени 2013 року скасував екс-президент Віктором Януковичем. Коли Росія в травні 2014 року почала військову агресію, виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав закон, який цей призов відновив.

Читайте також: Повістки зустрічали з вилами і «липовим» штампами про шлюб. Результати призову
 

Варто зазначити, що призов на строкову службу стосується молодих людей люди у віці від 20 до 27 років. Вони не беруть участі в антитерористичній операції на Донбасі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • З.А.Глядач

    "виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав закон, який цей призов відновив."

    Він і АТО розпочав. Але чомусь мало хто про це згадує,все на Порошенка бочку котять. А Пастор сидить собі тихенько і посміюється...
  • З.А.Глядач

    "українців закличуть в Національну гвардію"

    Закличуть? Цікаво,чому тоді "призов",а не приклик?
  • Пупкин Вася

    армии нужно свежее мясо !
  • Иванов Иван

    интиресно как могут терористы проводить антитерористическою оперцыю

    Сигизмунд Сидоров reply Иванов Иван

    Не кипишуй,  Ванька. Просто готовься.))

    Иванов Иван reply Сигизмунд Сидоров

    кастрюля я готуюсь и жду когда вам  донецкие и луганские ввалят по полной програме
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up