Вчителі на великах на своє професійне свято влаштували пробіг містом

Вчителі на великах на своє професійне свято влаштували пробіг містом
  • На день освітянина і вчителі з кількох шкіл організувалися в велопробіг по Вінниці
  • У колоні велосипедистів було близько 30 учителів. Їх супроводжували досвічені велосипедисти та екіпаж патрульної поліції
  • Учасники на велосипедах проїхали більше десяти кілометрів по вінницьким вулицям

Традиційно, перша неділя жовтня вважається Днем вчителя. Цього року свято освітянина незвично відзначили самі вчителі: встали з-за своїх столів, прибрали паперову роботу та сіли на «залізних коней», щоб проїхати містом.

Вчитель фізичної культури з школи №20 Анна Голуб є одна з організаторів цієї нової події для Вінниці. Вона трохи розповіла про саму ідею велопробігу на день вчителя:

— Ми захотіли «змусити» вчителів відкласти свою роботу, яка є навіть на вихідних, та подумати про своє здоров’я. Не всі ж вчителі фізкультури — колеги зайняті дітьми, робота в школі, робота по дому. А на себе часу не вистачає. А так ми даємо людям трохи позитивних емоцій, — каже вчитель.

Відео дня

Анна розповіла, що побажали прийняти участь в події 25 вчителів. Журналіст “20хвилин” поговорив з деякими із педагогів.

— Це гарна ініціатива. Хочу, щоб такі пробіги влаштовували якщо не кожний місяць, то хоча б щороку. В будь—яку погоду, хоч в дощ. Раз на тиждень катаємося з чоловіком на велосипедах. Син з нами поїде також, але він поки що не вміє кататися на велосипеді, тому буде на «рамі», — каже вчитель української мови та літератури Тетяна Дунець, що викладає в школі №23.

— В п’ятій школі я ще “новенька”, викладаю фізкультуру в початкових класах. Дітям подобається, тому не ліняться займатися фізичними вправами. Взагалі, їм довподоби серед своїх одноліток, бо школу №5 цього року зробили тільки початковою. Та й батьки більше так не хвилюються, як це було влітку, — каже вчитель фізичної культури в школі №5 Інга Бойко.

— Вважаю, що цю ініціативу треба зробити постійною і додати ще й самокати, ролики та скейти (сміється)! Навчаю фізичній культурі не тільки молодші, але й старші класи. Діти ледачі, тільки в свої гаджети дивляться. Пропоную таку ініціативу: надіти браслет на руку дитині, щоб слідкувати, скільки вона пройшла за день. Якщо дуже мало — то батьки забирають усі комп’ютери! — каже вчитель фізкультури школи №4 Кирил Васюта.

Previous Next

На подію були заявлений ще й велопатруль з поліцейських. Але, як розповіли патрульні, їх колег на велосипедах не буде, бо велика не вистачає екіпажей для патрулювання. Втім, одну машину все-таки виділили на супровід велосипедистам.

Учасники пробігу проїхали більше десяти кілометрів, прямуючи з центру на Вишеньку, а потім по Хмельницькому шосе знову на міську раду.

Читайте також:

«Україна починається з тебе»: у Вінниці пройшов велозаїзд на честь Дня Незалежності (ФОТО)

На підборах і у сукнях. У Вінниці пройшов велопробіг “Леді на велосипеді”

Вінницький велопробіг зібрав більше тисячі любителів покрутити педалі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пташинські Оксана-І-Саша

    що це за слово "веліках" може великах?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up