Утеплили і прикрасили птахами школу №5. У 2016-му її «перемішали» зі школою №31

Утеплили і прикрасили птахами школу №5. У 2016-му її «перемішали» зі школою №31
  • Будівлю школи №5, що на вулиці Богдана Ступки, цього року зробили енергоефективною.
  • Тут утеплили фасад, поставили енергозберігаючі вікна, замінили покрівлю.
  • Попри скандал з батьками учнів цей заклад оптимізували в 2016 році. Усі старші класи навчаються в школі №31, а в школі №5 вчаться тільки до п’ятого класу.

З минулого року приміщення школи №5 капітально модернізували, щоб приміщення стало енергоефективним. Про це в своєму фейсбуку написав міський голова Сергій Моргунов.

«Замінили та підсилили покрівлю, утеплили фасад та цоколь, поставили нові металопластикові енергозберігаючі вікна, також облаштували пандус. Важливо, що дітям, – а це школа першого ступеню, – в оновленому приміщенні навчатись комфортно і буде тепло взимку. А ще – просто приємно знаходитись, адже естетичний вигляд закладу теж має значення», — йдеться в дописі.

Фасад закладу прикрасили муралами. І на двох фото візуально видно, як школа змінила свій вигляд.

Відео дня

У 2016-му цей заклад пройшов оптимізацію: освітяни міста вирішили, що в школі №5 мають навчатися тільки з 1 до 4 класу, бо дітям буде комфортно серед підлітків. І взагалі, це європейська практика. Усі старшокласники стали вчитися в школі №31.

Обурені батьки погрожували владі «Майданом» втім, рішення про оптимізацію все—таки прийняли. Влітку батьки жалілися, що є проблеми з ремонтами і обіцяли провести Перший дзвінок в міській раді. Втім, усе встигли та провели його в стінах двох шкіл.

У кінці конфлікту тодішний керівник Департаменту освіти міськради Володимир Буняк був звільнений мером Вінниці. А згодом став керувати обласним департаментом освіти.

У інтерв’ю 20minut.ua нинішний директор департаменту освіти Вінниці Оксана Яценко казала, що від подальшої оптимізації шкіл міста відмовилися, поки не приймуть відповідний закон.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Петров Пётр

    А куда теперь приходить выпускникам 5 и 25 школы ?
  • Ольга Руцька

    Моя рідненька 5 школа🤗
    Дуже гарно все зроблено, яскраво і по сучасному👍
  • Марина Антоненко

    школа й справді стала комфортною та затишною, але, як завжди, не обійшлося без допомоги батьків

    Віталій Соболевський reply Марина Антоненко

    Завжди здавали і дають на потреби школи

    Инга Бойко reply Марина Антоненко

    Марина Антоненко ні

    Марина Антоненко reply Марина Антоненко

    Инга Бойко ваші питання схожі на допрос! у вас є щось до мене особисто?

    Инга Бойко reply Марина Антоненко

    Марина Антоненко назвіть школу , чи садік де не здаються гроші?

    Марина Антоненко reply Марина Антоненко

    Инга Бойко я не конкретно про фасад говорю, а взагалі

    Инга Бойко reply Марина Антоненко

    Марина Антоненко шановна Марина , ви хочете сказати що здавали гроші на утеплення фасаду?
  • Natik Natik

    Гарно😍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 21:07 Росіяни виклали в YouTube свою версію оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі» 20:18 «На щиті» повертається додому Олександр Огороднік, який вісім місяців вважався безвісти зниклим 19:22 До Вінницького технічного ліцею можна вступати після закінчення шостого класу Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 19:15 Мама здійснила мрію загиблого сина-захисника: в Немирові відкрили студію звукозапису photo_camera 18:36 «50 гривень для ЗСУ — щотижня!»: активіст закликає своїх друзів у Фейсбуці долучитися до челенджу 18:21 Минулої доби бійці ДСНС двічі деблокували водіїв з понівечених авто, один з них помер у лікарні play_circle_filled photo_camera 17:56 На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери? 17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up