Університет Стуса відібрав пальму першості у програмістів «політеху». Підсумки олімпіади -2019

Університет Стуса відібрав пальму першості у програмістів «політеху». Підсумки олімпіади -2019
Команда ДонНУ імені Стуса стала переможцем студентської олімпіади з програмування-2019, потіснила з традиційно першого місця команди "політеху" (колективне фото з організаторами змагань)
  • Перше місце серед  понад ста команд області на всеукраїнській олімпіаді з програмування  здобув  Донецький національний університет імені Стуса (ДонНУ)
  • Багато років поспіль першу сходинку п’єдесталу утримували команди національного техуніверситету (ВНТУ)
  • Цього року в активі ВНТУ - два других і два третіх місця
  • Ще одне третє місце дісталося команді з педагогічного університету

 

Рекордна кількість команд зареєструвалася на всеукраїнську олімпіаду з програмування у ВНТУ. Загалом свої знання і вміння демонстрували 84 студентські й учнівські колективи (торік було 79). Ще майже 30 команд змагалися на другому майданчику – у державному педагогічному університеті імені Коцюбинського (ВДПУ). Більше, ніж торік, зафіксована кількість учасників ііз загальноосвітніх шкіл.

Дві новини – для когось добра, комусь не дуже

Колишній «політех» представив на змагання 52 (!) команди. Однак жодна з них не змогла вибороти переможне перше місце. Раніше «політехівці» нікому ним не поступалися. Цього року пальму першості відібрала команда програмістів ДонНУ імені Василя Стуса.

А ось два других і два третіх місця дісталися ВНТУ.

Відео дня

Ще одна новина – уперше в історії олімпіади на третє місце зуміли пробитися представники педагогічного університету. (крайня ліворуч - тренер професор ВДПУ Оксана Клочко). Уточнимо, третіх місць було три.

-Збільшення числа учасників нинішньої олімпіади з програмування одна з особливостей змагань, - зазначив у розмові з журналістом завідувач кафедри комп’ютерних наук, доктор технічних наук професор ВНТУ Андрій Яровий. –Приємно знати, що стало більше учнівських команд. Ситуація складається таким чином, що маємо надалі думати, як збільшити кількість місць і технічних засобів для надання можливості всім охочим спробувати свої сили у змаганні.

-Учні українських шкіл уже заявили про себе на світовому рівні, - розповів професор кафедри комп’ютерних наук, директор півфіналу студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС у південно-східній Європі Володимир Месюра. – Школярі брали участь у фінальній частині змагань. Нині готуються до нових виступів. ВНТУ – один з тих вишів, де з кожним роком надають все більшій кількості учнівських команд можливість виступати на олімпіаді з програмування.

За словами Володимира Месюри, до участі у всеукраїнській першості залучили навчальні заклади у 28-ми містах держави. Зроблено це для такого, щоб максимально наблизити їх до місць проживання учасників.

-Щоб взяти участь в олімпіаді, не потрібно добиратися в інше місто, - каже співрозмовник. – Організатори створили зручності, розширивши список вишів, в яких проводили змагання програмістів.

Переможці Олімпіади-2019

Серед вишів

Перше місце

Із понад ста команд у нашій області найвищу сходинку п’єдесталу здобув студентський колектив Донну - DonNU_make_AL_not_war (тренер Юрій Антонов, члени команди – Марк Барго, Діана Левицька, борис Варер).

Два других місця

Команда ВНТУ –VNTU_meme_Lords (тренер Вікторія Войтко, члени команди – Віктор Свіжак, Андрій Наумовський, Михайло Позур).

Команда ВНТУ – VNTU_4REST (тренер Володимир Месюра, члени команди – Олексій Кавка, Олександр Спажев, Ігор Пастух).

Три третіх місця

ВНТУ – VNTU _++j+++ j (тренер Вікторія Войтко, члени команди – Михайло Кренцін, Антон Зубко, Олександр Восьмушко).

ВНТУ –VNTU_UndefinedOwl (тренер Вікторія Войтко, члени команди – Костянтин Костюк, Леонід Кузнєцов, Роман Іванов)

ВДПУ – VSPU_BreakOut (тренери Оксана Клочко, Сергій Руденко, члени команди – Дмитро Бойчук, Світлана Ткаченко, Юрій Люлько).

Серед коледжів

Перше місце – Вінницький технічний коледж (тренер Андрій Стець, члени команди – Антон Луценко, Микола Гуторов, Володимир Петров)

Друге місце – коледж Національного університету харчових технологій (тренер Руслан Тичук, члени команди – Богдан Пугач, Віктор Шевченко, Павло Стукельман).

Третє місце – коледж Національного університету харчових технологій (тренер Руслан Тичук, члени команди – Олександр Побережняк, Богдан Смольц, Едуард Бабецький).

Серед шкіл

Всі три місця здобули команди фізико-математичної гімназії №17

Перше місце  (тренер Наталя Підлужняк, члени команди - Антон Чернов, Андрій Христофор, Назар Лаврентюк)

Друге місце  (тренер Наталя Підлужняк, члени команди – Михайло Швець, Сергій Клочак, Марина Месюра).

Третє місце (тренер Віталій Ветров, члени команди - Едуард Тихонюк, Андрій Макітрук, Ніка Кочерга).

Вітаємо переможців, зичимо нових успіхів!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up