Україну накриває Азорський антициклон. Людей попереджують про магнітні бурі

Україну накриває Азорський антициклон. Людей попереджують про магнітні бурі
  • В день зимового сонцестояння, 21 грудня 2016 року, Землю накриє хвиля магнітних бур.
  • Ланцюжок триватиме до 24 грудня включно.
  • Фахівці попереджують про сильні головні болі.

Сьогодні, 21 грудня, за місячним календарем - День зимового сонцестояння. В середу – найкоротший день в році. Вже потихеньку починається поворот до весни. Але на українців чекає суттєве похолодання.

Так, антициклон на ім’я Ксандер сьогодні накрив Україну. А завтра, 22 грудня 2016 року, за прогнозами синоптика Наталки Діденко, досягнуть території України хвилі та виступи Азорського антициклону. Тому суттєві у нас опади малоймовірні.

- І ще. Туманів буде багато в зв’язку з впливом вологої Атлантики. Називаються такі тумани, які припливають - адвективні. До кінця тижня особливих похолодань до серйзних морозів у нас не передбачається, - зазначає Діденко.

Відео дня

Синоптик попереджує: «головна увага – до здоров’я, бо магнітні бурі шастають та коливання атмосферного тиску вже так сідають на голову, що хоч бери та йди у сонячну відпустку».

Прогноз магнітних бур на цей тиждень:

Варто зазначити, що магнітні бурі очікуються в період новорічних свят 4 і 5 січня 2017 року.

В тій чи іншій мірі до магнітних бур чутливі 50-70% населення. Фахівці рекомендують метеозалежним людям в ці дні особливою увагою поставитися до свого самопочуття.

- Люди,  організм яких реагує на природні явища, під час магнітних бур відчувають сильні головні болі, слабкість, апатію, у них виникає тахікардія, безсоння, перепади артеріального тиску, - розказує сімейний лікар Катерина Бадрак з Вінниці.

В періоди магнітних бур навіть цілком здорові люди можуть відчувати нездужання, млявість та безпричинну втому. Лікарі радять не перенапружуватися та не вживати  алкоголь, жирну  їжу та солодощі. Крім того, люди, які  мають захворювання серцево-судинної системи, підвищений  або знижений тиск, повинні завжди мати під рукою «свої» ліки, засоби першої допомоги.

А ось якою буде погода у Вінниці найближчими днями:


 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up