Україну атакував новий вірус. Вінничан попереджують про загрозу

Україну атакував новий вірус. Вінничан попереджують про загрозу

Від імені нібито Державної фіскальної служби почали розсилати електронні листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Разом з листом приходить файл, в якому міститься вірус.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

– Листи містять шкідливе програмне забезпечення і відправляються нібито від імені Державної фіскальної служби України. З огляду на це, повідомляємо, що відправка спам-повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають ніякого відношення до Державної фіскальної службі України, – йдеться у повідомленні.

Одним з прикладів таких листів наводиться повідомлення про порушення підприємством податкового законодавства:

Відео дня

«Офіційний лист-звернення керівнику підприємства. 
Протягом січня-листопада 2016 року підрозділами контролю за проведенням розрахункових операцій виявлено порушення податкового законодавства, доводимо до вашого відома, що це є підставою висування підозри у вчинені адміністративного правопорушення згідно ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)).
Просимо вас ознайомитись з листом виконавчої служби та повідомити про це керівника підприємства».

Разом з листом надсилають файл, в якому міститься вірус.

"Звертаємося до платників податків з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність", зазначають у відомстві.

Нагадаємо, минулого року від активації віруса Petya постраждали понад 20 вінницьких структур. 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читательница

    Вспомнился анекдот:

    - Виталий, вы болели эболой?

    - да, она у меня болит, когда меня туда тузят.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up