Україна з висоти та історії незламного народу: у Вінниці презентують дві нові книги

Україна з висоти та історії незламного народу: у Вінниці презентують дві нові книги
  • У Вінниці відбудеться презентація нових книжок Ukraїner, які вийшли друком цього літа у видавництві у Харкові. 

На презентації буде можливість поспілкуватися із засновником Ukraїner Богданом Логвиненком.

Розповідаємо про дві нові книги.

Ukraїner. Країна зсередини 2

Друга книга з історіями української землі, розказаними людьми з різних куточків країни. Книга містить матеріали, зібрані та відзняті командою Ukraїner під час другого кола експедиції Україною у 2019–2021 роках.

Відео дня

Це продовження книги «Ukraїner. Країна зсередини» (доступна українською та англійською мовами), що стала найбільш продаваною на IX Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» у 2019. Команда продовжила досліджувати Україну, оскільки об’їхати усі регіони один раз виявилося замало.

Ukraine from above

Попри те, що в українському небі досі літають ворожі ракети, команда Ukraїner вже прагне, щоб у нього закохався весь світ. Ukraine from Above — фотокнига англійською, що показує країну з висоти пташиного лету. Читачі можуть обрати одну з 4 обкладинок на власний розсуд.

У ній мало тексту: замість цього фотографії України з короткими підписами.

Це архів того, чим Україна була, є і буде після війни, яку розпочала Росія. Для документальної точності кожне фото містить координати — між 44° та 52° північної широти та між 22° та 40° східної довготи. Це велика країна, яка за розміром дорівнює Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині та Австрії разом узятим. Це різноманітна країна від Східних Карпат і до річки Сіверський Донець, від боліт Полісся і до південного берегу Криму. Усе ще окупованого Росією Криму.

  • Коли: 20 листопада о 19.00,
  • Де: вулиця Соборна, 89, Книгарня Є.
  • Вхід вільний.

Довідка

Ukraїner — це спільнота та організація, що з 2016 року досліджує Україну та український контекст, розповідає історії самим українцям, а також транслює їх у світ, перекладаючи десятками мов.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Цього ж дня Ukraїner перезапустив усі свої канали комунікації, що почали мовити про війну та подолання катастроф, спричинених окупаційними військами.

Ukraїner, як і раніше, залишається майданчиком історій з України для усього світу. Але якщо раніше ці історії були про миролюбну країну, що змінюється і реформується, то сьогодні це — країна, що воює за свою свободу, з оповідями про запеклу боротьбу, героїзм та відданість справі. Сьогодні українці діляться досвідом сміливого опору і перемог з усім світом та пояснюють, чому світ також має боротися за демократичні цінності на боці України. 

 

Читайте також:

Церковний календар на листопад 2022 року: православний і греко-католицький

Календар іменин на листопад: кого і коли вітати з днем ангела

У Вінниці з благодійним концертом виступлять гурти «Анця» та «Макоша»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up