«Ukraine needs help» У Швейцарії тисячі людей вийшли на мітинг проти війни в Україні

«Ukraine needs help» У Швейцарії тисячі людей вийшли на мітинг проти війни в Україні
  • У Швейцарії, в місті Берн, відбувся мітинг «Солідарність з Україною, зупиніть війну зараз!». 
  • Участь у ньому взяли тисячі людей. Була серед них і вінничанка Яна Слободяник. 
  • Розказуємо, що там відбувалось. 

Тисячі людей, промова Президента Швейцарії, відео включення Президента України, плакати з написами «Stop putin», «Слава Героям», «Ukraine needs help» – все це мітинг у Берні. 

Мітинг відкрив Посол України в Швейцарії Артем Рибченко. Він подякував швейцарцям за підтримку біженців з України. За ним слово взяв мер Берна Алек фон Граффенрід. 

Відео дня

Він висловив солідарність міста Берн з усіма жителями України, чи то в Києві, Львові, Маріуполі та інших містах, які зазнали нападу з боку Росії.

Серед демонстрантів був і президент Швейцарії Іньяціо Кассіс. Він також виступив зі словами підтримки Україні. А за тим звернувся до українського президента, який був на відеозв'язку «Ці люди, любий Володимире, хочуть показати вам, що ваш народ не самотній. Тут є швейцарці, є люди з усього світу та є багато українців».

Дійсно. Серед усіх людей було багато українців. Свої фотографії з плакатами виставила на власній сторінці у Facebook вінничанка Яна Слободяник. Подивіться на ці фото. 


Варто сказати, що Президент України Володимир Зеленський закликав Швейцарію зайняти жорсткішу позицію щодо російських олігархів, звинувативши їх у тому, що вони допомагають вести війну проти його країни, перебуваючи в безпеці на території Конфедерації. 

«У ваших банках лежать гроші людей, які розв'язали цю війну брехні. Боротися зі злом можна було б, заморозивши їхні рахунки. І це теж боротьба, і ви можете це зробити», - зазначив він (цит. агентству Reuters). За даними цього ж агентства, яке посилається на дані швейцарських фінансових кіл, у банках країни зберігається приблизно 213 млрд. російських доларів.

«Українці відчувають на собі, що це таке, коли руйнують їхні міста. Їх руйнують за наказом людей, які живуть у ... чудових швейцарських містах, людей, які користуються власністю у ваших містах, – продовжив президент України. – Було б справедливо позбавити їх цих привілеїв».

«Хороша їжа. Хороше життя» – так звучить слоган компанії Nestle. Вашої компанії, яка відмовляється залишити Росію. Навіть зараз, коли звідти лунають погрози ще й іншим країнам Європи, вже не тільки нам. Коли звідти лунає вже навіть і ядерний шантаж», – сказав Володимир Зеленський.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up