У Вінницю прибули два літака з Ізраїлю. Пасажирів зустрічали у захисних костюмах

У Вінницю прибули два літака з Ізраїлю. Пасажирів зустрічали у захисних костюмах
  • Аеропорт «Вінниця» працює у штатному режимі, але через загрозу завезення коронавірусу здійснює безпрецедентні заходи епідемічного контролю.

Сьогодні, 5 березня, прибули два великі рейси з Ізраїлю: прилетіли біля 300 пасажирів. Їх зустрічали прикордонники та працівники аеропорту із пірометрами та в захисних костюмах.

«Вінницька земля зустріла гостей туманом і дрібним дощем, проте усі вони в гарному настрої , а до посилених мір безпеки ставляться з розумінням. Такі ж суворі заходи епідемічного контролю довелось проходити і в аеропорту Тель-Авіва, стверджують пасажири ізраїльського рейсу», — пишуть на сайті Вінницької ОДА.

Директор «Аеропорту Вінниця» Ярослав Мазурець розповів про режим роботи аеропорту.

Відео дня

— Безперечно,нами вжито всіх необхідних заходів для недопущення потрапляння хворих на коронавірус  до України. Проводиться постійний скринінг усіх пасажирів та членів екіпажу, які прилітають до Вінниці в цей період, — зазначає Мазурець. —  Від 25 лютого, тобто з часу введення посиленого епідемічного контролю, прийняли три рейси.

 

Завідувач відділом епідем нагляду «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» Степан Томин  пояснює:

—  Рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  передбачено проведення температурного скринінгу всіх осіб, які прибувають на територію України, в т.ч. на територію Вінницької області, з країн,в яких зареєстровано випадки захворювання на коронавірус  COVID-19. Оскільки Ізраїль входить до даного переліку, то 160 пасажирів рейсу, який щойно прибув до Вінниці,були візуально оглянуті та перевірені на наявність підвищеної температури  працівниками Вінницького обласного  лабораторного центру. Також, за допомогою перекладача, здійснювалось опитування.

За словами Томина, на першому рейсі пасажирів з підвищеною температурою не виявили.

—  Далі гості  проходитимуть паспортний контроль, а дизенфекційна група проведе профілактичну дезінфекцію літака, — каже Томин.

Температурний скринінг та індивідуальний огляд проводиться на всіх міжнародних пунктах пропуску: в основному, його проводять працівники прикордонної служби, які оснащені безконтактними термометрами.

—  Від 26 лютого осіб, які, пересікаючи кордон, мали підвищену температуру, не виявлялося, — стверджує заввідділом.

400 тисяч гривень на додаткові маски

Як зазначають посадовці, на Вінниччині налагоджена підвищена готовність медичної мережі  для надання допомоги у випадку виявлення хворих на COVID-19.

—  Лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту. сьогодні  лікувально-профілактичні заклади забезпечені, зокрема, ті, які надаватимуть медичну допомогу хворим, якщо такі будуть виявлені. На сьогоднішній день з резервного фонду обласної державної адміністрації  передбачено виділити біля 400 тисяч гривень на додаткову закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників, —  підкреслив Томин.

Опитування

Чи знаєте Ви про заходи обережності щодо коронавірусу?

В Україні, нагадаємо, виявлено перший випадок захворювання на китайський коронавірус COVID-19. Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернувся з Італії. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. Зразок матеріалу, відібраного від захворілого, відправили для остаточного підтвердження до Лондона. Фахівці здійснюють увесь спектр протиепідемічних заходів та відстеження контактів.

Варто додати, що Чернівецька область межує з Вінницькою.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Сергей Марьянчук

    А, для простых «смертных» аэропорт закрытый на ремонт🥴
  • Сергей Марьянчук

    ✔️Що це за рейси були (Вінницький аеропорт закритий)?

    ✔️Що це за українці , котрі не люблять євреїв ( На грудях носят Іісуса Христа)?
  • Liuda Sarkis

    В Винницу возобновились рейсы???

    Михаил Фёдоров reply Liuda Sarkis

    Liuda Sarkis не может быть..Тогда на Киев..

    Liuda Sarkis reply Liuda Sarkis

    Михаил Фёдоров Да с октября 2019.

    Михаил Фёдоров reply Liuda Sarkis

    Liuda Sarkis На Винницу??

    Liuda Sarkis reply Liuda Sarkis

    Михаил Фёдоров как???Рейсов нет.

    Михаил Фёдоров reply Liuda Sarkis

    Liuda Sarkisк Кен..Лети нормально..

    Liuda Sarkis reply Liuda Sarkis

    Михаил Фёдоров Я имею ввиду что рейсы на Винницу отменили с октября....Но это видимо чартер!

    Михаил Фёдоров reply Liuda Sarkis

    Liuda Sarkis какие проблемы??прилетел,как к себе домой..
  • Наталья Гройсман

    А давайте депортируем из Израиля всех украинских нелегалов. Нечего у нас бабло зарабатывать. К ним почему-то не такое отношение, никто их не обзывает и камнями не закидывает, как и больных коронавирусом. Кстати, у нас тоже рейсы из Украины не отменены. А весь могут же нам туберкулёз привезти, по распространению которого Украина одна из первых.

    Михаил Фёдоров reply Наталья Гройсман

    Наталья Гройсман так это концентрация..так попало..главное,что тебя там нет..не хочется ошибаться..слиха..

    Наталья Гройсман reply Наталья Гройсман

    Михаил Фёдоров , печально то, что под данной статьей концентрация долбодятлов достигла 90%.

    Михаил Фёдоров reply Наталья Гройсман

    Наталья Гройсман из-за нескольких долботятлов ненадо так говорить об гражданах Украины..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up