У Вінниці з'являться нові підземні сміттєві контейнери. Коли і де?

У Вінниці з'являться нові підземні сміттєві контейнери. Коли і де?
  • Підземні баки викликали бурхливу реакцію в мережі і питання на кшталт:  «Яким чином це сміття будуть витягати з контейнерів? Як часто це робитиметься? Куда його будуть везти? Де і коли подібне з'явиться і в інших районах міста?». Ми дізналися відповіді.

Днями у Вінниці запрацювали інноваційні для нашого міста підземні сміттєві контейнери. Візуально ця технологія виглядає сучасно, а завдяки тому, що сміття знаходиться під землею, його не розкидає вітер і немає неприємного запаху.

Водночас новинка викликала чимало питань серед вінничан, які ми поставили очільнику департамента благоустрою та комунального господарства Володимиру Ніценко.

Володимир Ніценко

За його словами, на практиці існують два принципи збору сміття: європейський і такий як у нас.

У першому випадку в землі робиться бетонний «стакан». У нього занурюються сміттєві контейнери, які потім накриваються кришкою. При зборі сміття, до «стакану» під'їжджає сміттєвоз зі спеціальним краном, за допомогою якого дістаються контейнери і завантажуються у відповідне відділення спецавтомобіля.

– У нашому розпорядженні автомобілів з такими кранами немає, тому наш варіант передбачає ліфтовий підйом. – розповідає Володимир Ніценко. – За допомогою натискання кнопки піднімається вся комірка з шістьма контейнерами, які стають на рівні з дорожнім покриттям.

За словами комунальників, на роботу «Ековіна» подібні інновації не впливатимуть.

Сміття буде вивозитися за звичайним графіком, кожного дня.

Також Ніценко розказав, що вже проектуються й інші місця, які з наступного року будуть обладнані аналогічною системою. Наразі розглядаються варіанти на Замостянській, Оводова і Шевченка.

– Поки люди будуть звикати до цих технологій, на місце будуть навідуватись працівники муніципальної поліції та слідкувати за тим, щоб мешканці не захаращували контейнери громіздкими речами і не шкодили самі баки, – розказав чиновник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Leo Erlikh

    Установить крытые модули с кодовыми замками. Вести видеонаблюдение. Учить культуре. Переходить на ОСББ.
  • Katia Gufeld

    ВІДЕО. Як вивозять сміття https://www.youtube.com/watch?v=Sjm9q2HUmuw&feature=share

    Задунайский Торонтуй reply Katia Gufeld

    Большего абсурда сложно придумать.
  • Знание - сила

    Самое главное, -  что "як в Європі". Колхозники помешались на Европе. Сколько не говори халва ...
  • Знание - сила

    А подъёмники замёрзнут, что тогда делать?

    З.А.Глядач reply Знание - сила

    Звинувачувати "клятих москалів".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up