У Вінниці запустили муніципального чат-бота. Перевірили, що він може і наскільки корисний

У Вінниці запустили муніципального чат-бота. Перевірили, що він може і наскільки корисний
  • У міськраді анонсували, що чат-бот може відповісти на чимало різних питань, зокрема про бюджет, електронні послуги та коронавірус.
  • Ми дізнались, як працює тестова версія нової розробки.

«Готові до розмови з муніципальним чат-ботом СВОЇ? Віртуальний помічник запустився у тестовому режимі на платформах Viber та Telegram. З ним зручно замовити послугу, записатися до Прозорого офісу, з'єднатися з сервісом для подання показників лічильників та бути в курсі міських новин», — так сьогодні міський голова похвалився, що у Вінниці з’явився власний чат-бот.

У дописі, зокрема, йдеться, що він дає миттєву відповідь на часті запитання, дозволяє звернутися до міських служб, підтримати проект «Бюджету громадських ініціатив» тощо. Для цього достатньо лише обрати месенджер, що ним вам буде зручно користуватися. Обираємо Телеграм. 

Нам одразу пропонують обрати громаду. Ви тиснемо на «Вінницька область», а потім обираємо місто — «Вінниця». Після цього нас вже вітають з приєднанням до Вінницької громади. Ура!

Відео дня

Рушаємо дивитись, а що ж там далі. Чат-бот ненав’язливо намагається вивідати, чого ми від нього взагалі хочемо. Мовляв, якщо плануєш отримати консультацію про послуги, записатися до електронної черги, або навіть замовити якусь послугу, то сміливо тисни на розділ «Послуги».

Якщо кортить написати якесь звернення, оцінити роботу якихось закладів, проголосувати за петицію, яка сподобалася, або ж дізнатися про проекти громадського бюджету — переходять у «Я+Влада». 

Про довідник закладів і служб, масові заходи і новини можна прочитати у розділі «Моє місто». Ну а на питання про коронавірус обіцяють відповісти, якщо ви натиснете на COVID-19.

Нам найбільше сподобався розділ про владу. Тому швидко біжимо туди. Там бачимо усе з приставкою «е», себто електронне: Е-звернення, Е-відгук, Е-бюджет, Е-консультації та Е-петиції. Обираємо останні і просимо чат-бота показати, які з них наразі активні. Словами «Завантажуємо петиції...», він обіцяє зробити усе від себе залежне. Ось тільки і за кілька хвилин слова з попереднього речення нікуди не зникли. 

Ми не опускаємо рук і натискаємо «Е-бюджет». Нам повідомляють, що прямо зараз чотири проекти громадського бюджету знаходяться на реалізації. Бот просить вибрати, як ми хочемо відсортувати цю четвірку: за бюджетом, за категоріями, за номером проекту, або ж за популярністю. 

Обираємо останній і бачимо, що найбільш популярним є «Дитячий майданчик на Грибоєдова». Найменш популярний — «Спорт для тебе і для всіх!» Цікаво, що не популярний проект виявився найдорожчим із запропонованих. На нього планують витрати 1,1 мільйона гривень. Шкода, що крім назв і вартості бот не пропонує дізнатися ніякої додаткової інформації про проекти.

Повертаємось в головне меню і тиснемо на розділ «Послуги». Обираємо там електронну чергу до Прозорого офісу, який підходить нам за пропискою і отримуємо кілька пропозицій, як можна зайняти чергу: або зателефонувавши в кол-центр, або перейшовши до свого електронного кабінету. Номер і посилання на Е-кабінет чат-бот надає.  

У розділі «Моя громада» ми перейшли на «Новини та події», а потім вибрали лише «Новини». Однак там можна прочитати лише подієві публікації з сайту Вінницької міської ради. 

Насамкінець тиснемо на розділ з назвою COVID-19. Чат-бот, зокрема, пропонує нам переглянути адреси, де у Вінниці можна зробити тест на коронавірус. Погоджуємось. Але на наш подив там лише три медзаклади: Міський лікувально-діагностичний центр, Обласний лабораторний центр МОЗ України та Обласний центр СНІДу.

Ми ж знаємо, що у нашому місті щонайменше 15 таких місць, тому корисної інформації у цьому випадку від чат-бота вкрай мало. Принаймні зараз. 

Приєднатися до чат-бота «СВОЇ»ї можна за цими посиланнями: Viber, Telegram.

Читайте також:

Мінус на вагах та плюс для здоров'я. Поради фахівців, як ефективно схуднути до літа

ТОП-10 вже анонсованих культурних подій, які мають відбутися у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгений Богданов

    Коряво сделано, рано или поздно бот отправляет на сайт для дальнейших действий. Сайт абсолютно не адаптирован под мобильные телефоны, все отображается криво и не полностью.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up