«Вже включили опалення? Це дурдом». Чому у вінничан гарячі батареї та що з новими тарифами

«Вже включили опалення? Це дурдом». Чому у вінничан гарячі батареї та що з новими тарифами
  • У соціальних мережах пишуть, що на Вишеньці включили опалення.
  • Ми з’ясували, чому в квартирах можуть бути гарячі батареї, та дізнались про нові тарифи, що діятимуть з 1 жовтня.
  • А у вас теж включили опалення? Пишіть адреси в коментарях та приймайте участь у нашому опитуванні.

«Друзі! В кого теж вже включили опалення? Це дурдом». Такий допис бачимо у фб-спільноті «Білий список Вінниці». У коментарях пишуть, що опалення включили на Вишеньці, за адресою вулиця Юності, 69.

Відео дня

 

За інформацією прес-служби «Вінницяміськтеплоенерго», у Вінниці з 1 вересня розпочалось заповнення теплоносієм внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків після виконання ремонтно-профілактичних робіт.

Працівники «Вінницяміськтеплоенерго» разом з представниками управляючих компаній, житлово-експлуатуючих об`єднань, правлінь ОСББ розпочали виконання даних робіт відповідно до графіку.

— Звертаємося до споживачів: стежте за оголошеннями, які розміщені на дошках оголошень на вашому будинку та по можливості будьте присутні в своїх оселях при заповненні будинку теплоносієм, — зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго». — Якщо Ви розпочали чи плануєте розпочати в своїх квартирах ремонтні роботи, пов’язані з системою опалення, попередьте про це управляючу компанію, яка обслуговує ваш будинок! Якщо виявили порив у системі опалення у своєму помешканні, одразу зверніться до управляючої компанії для ліквідації пориву.

У відомстві додають, що від вчасного заповнення внутрішньобудинкових систем опалення будинку залежить якість і вчасний початок опалювального сезону.

Підготовка до опалювального сезону

Станом на початок вересня області країни технічно готові до старту опалювального сезону на майже 80%. Також посадовці кажуть, що у нас є достатня кількість газу. Регіони технічно готові до старту опалювального сезону на майже 80%. Йдеться про стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства. Про це на нараді прозвітували голови ОДА Міністру розвитку громад та територій Олексію Чернишову.

«Динаміка відповідає рекомендованим показникам та графікам підготовки. У Мінрегіоні постійно проводиться моніторинг готовності та здійснюються візити безпосередньо в регіони. Вчасний старт опалювального сезону — одне з найважливіших завдань, яке наразі має держава», — зазначив Олексій Чернишов. 

Також Чернишов додав, що тарифи для населення підвищуватися не мають. У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 8 вересня зазначив, що підготовка до опалювального сезону йде відповідно до графіків та запаси газу достатні для його проходження. Про достатні запаси газу говорить і «Укртрансгаз». Запасів має вистачити для стабільного опалювального сезону.

Про нові тарифи

В Україні під час опалювального сезону 2021-2022 року тарифи підвищувати не планують, однак ціни на тепло формуються місцевою владою.

«Тарифи на тепло формуються місцевою владою. І обов’язок місцевої влади — встановити такі тарифи, які не будуть тягарем для українців», — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, уряд готовий посприяти, щоб тарифи для людей не росли. Для населення ціна на газ для тепла становить 7,42 гривні з ПДВ (6,18 гривні без ПДВ), а для теплокомуненерго ціна тримається в межах 5,5 - 6 гривень за кубометр.

— З початку року відпускна ціна природного газу для бюджетних організацій територіальних громад України зросла в 2-2,5 рази. Сьогодні досягає 18-20 тисяч гривень за тисячу куб. м. природного газу та продовжує зростати. Це створює критичну напруженість місцевих бюджетів, —  йдеться у повідомленні однієї з політичних партій.

Водночас, як повідомляє УНІАН, з 1 жовтня 2021 року в Україні тарифи на опалення збільшаться до 40%, залежно від населеного пункту. Про це йдеться в постанові Кабміну №859 від 11 серпня 2021 року. 

Скільки будемо платити:

  • середньозважена вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77-2433,90 грн/м кв,
  • тариф на гаряче водопостачання становитиме 109,55-122,17 грн/м куб.

Коли включають опалення

Почнеться опалювальний сезон відразу ж, коли середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищуватиме 8 градусів. А ось навесні відключають опалення в тому випадку, якщо встановлюється середньодобова температура повітря вище +8 градусів. 

Міська рада, нагадаємо, прийняла рішення, що опалювальний сезон 2020-2021 у Вінниці має закінчитися 7 квітня. Дату змінили та перенесли відключення на пізніше.

Опитування

У вас розпочалось заповнення теплоносієм внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків?

 

Читайте також:      

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Павел Прис

    То про що стаття?
    І чи будуть ці дні включені у платіжку?
  • 11 22

    старым бабам всегда холодно, им летом даже надо отопление
  • Вадим Шевчук

    и кто им будет столько платить? фиг там

    Ols Kat reply Вадим Шевчук

    Будут по суду у должников квартиры забирать

    Жора reply Ols Kat

    Идут они нах!

    Ols Kat reply Жора

    Когда надо, решения судов очень даже исполняются
  • Ols Kat

    Дякую 20 хвилин, що роздуплилися i почали писати про справдi важливi речi. Так тримати!

keyboard_arrow_up