У Вінниці відкрились кризові кімнати для постраждалих від насильства

У Вінниці відкрились кризові кімнати для постраждалих від насильства
  • Вінниця стала одним із перших міст, де запрацювали кризові кімнати для постраждалих від домашнього насильства. Представники фонду ООН у галузі народонаселення відвідали денний центр соціально-психологічної допомоги.

Вінниця стала одним із міст, яке долучилося до проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства», який реалізовується у партнерстві із Представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні. В рамках проєкту уже з’явилися кризові кімнати в трьох містах: у Вінниці, Києві та Харкові. Про це повідомляє вінницька міська рада.

Упродовж травня – грудня 2020 року у Вінниці в рамках проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства», були проведені навчальні заходи для осіб, відповідальних за виконання заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, підготували муніципальних профільних експертів та надали підтримку для розбудови мережі спеціалізованих послуг для постраждалих осіб та інше.

Без имени-3.jpg

Відео дня

—  Хочу привітати громаду Вінниці з тим, що наразі у місті Вінниці стали доступні нові послуги денного центру для постраждалих від домашнього насильства. Це те місце, до якого може прийти будь-яка людина, яка постраждала від домашнього насильства або просто цікавиться цими питаннями і хоче отримати консультацію та довгострокову комплексну допомогу. Денний центр – є місцем, де постраждалі можуть отримати весь спектр необхідних послуг. Він лише нещодавно запрацював у Вінниці, але вже є навчені фахівці, і всі необхідні умови, аби мешканці громади змогли отримати якісні послуги. Друга послуга кризових кімнат – це певне безпечне місце. Суть його в тому, що в будь-яку пору доби місто надає можливість безпечного перебування в нормальних побутових умовах. Облаштування відповідає усім необхідним умовам та стандартам, — зауважив регіональний координатор фонду ООН у галузі народонаселення, керівник проєкту міста вільні від насильства Костянтин Бойчук.

За його словами, усі міста, які співпрацюють з фондом ООН активно рухаються, щоб розбудовувати мережу для постраждалих від домашнього насильства. Послуга кризових кімнат – достатньо нова послуга для України і лише три міста в Україні надають такі послуги.

Без имени-2.jpg

Як зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська, співпрацю із представниками фонду ООН у галузі народонаселення планують продовжити й надалі, адже вона була корисною і продуктивною.

Проєкт передбачає розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на муніципальному рівні, а також активізацію та залучення мешканців міст до запобігання та раннього виявлення випадків домашнього насильства у громадах.

Довідка:

Вінничани, які потребують допомоги, і постраждали від домашнього насильства, можуть звернутися до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Контакти: м. Вінниця, вул. Соборна,50 тел.: (0432)67-04-60, 093-900-15-60, 098-900-15-60.

 

Читайте також:

В Андрія виявили рак та лікарі дають шанс. Для життя треба 210 тисяч гривень

Три простих кроки: як вінничанам змінити постачальника газу (Інструкція)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up