У Вінниці ремонтують площу навколо пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи

У Вінниці ремонтують площу навколо пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи
  • До 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у місті вперше вирішили оновити територію навколо пам’ятника, що присвячений жертвам цієї трагедії.

Роботи тривають вже понад тиждень. За цей час робітники встигли покласти нову плитку майже на всій запланованій території площі. Сама площа знаходиться неподалік від Центрального автовокзала. 

На місці журналіст зустрів бригаду з п’яти чоловіків. Кажуть, що до чергової річниці трагедії, яку відзначатимуть 26 квітня, свою роботу вони виконати встигнуть.

Відео дня

— У нас завдання — покласти тут нову плитку, — розповідає один з чоловіків. — Наче, будуть ще якісь квіти висаджувати, але ми за це не відповідаємо. Сюди вже приїжджали, щоб ось ту квіточку між фігурами причепити. Не знаємо, що вона означає.

Між фігурами жінок на пам’ятнику справді можна побачити металеву гілку з трьома листочками. 

Керівник Департаменту комунального господарства і благоустрою ВМР Володимир Ніценко розповідає, що оновлення площі виконуються в рамках закупівлі на поточні ремонтні роботи. Такі роботи підрядник здійснює у всьому місті. 

Окремої проектно-кошторисної документації під площу не розробляли, тому точну вартість ремонту зможуть назвати лише після складання всіх актів виконаних робіт. Додамо, що загальна сума тендеру, яку виграв підрядник, складає шість мільйонів гривень

— Ця площа не бачила ремонту з моменту здачі в експлуатацію. Вона вже давно потребувала оновлення, — розповідає Володимир Ніценко. — Робітники там замінять плитку, щоб чорнобильці відзначили свою річницю. І ще дещо підправлять літери на пам’ятнику, вони стануть більш об’ємними (напис залишається незмінним — авт.). 

Також очільник департаменту розказав, що нову плитку замовляли зі Львова. Вона нагадує ту, що нею вже встелені зупинки громадського транспорту на Замостянській. 

Читайте також:

«Було б справедливо назвати училище іменем Героя Чорнобиля». Згадаймо про Миколу Ващука

Дев'ять днів пошуків: шукали Михайла, а знайшли двох мертвих чоловіків. Що ще відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Міська влада, в особі головного архітектора міста Совінського категорично відмовила в реконструкції пам'ятника, який за 25 років втратив свою велич, виглядає жалким і непривабливим. Крім того вказаний пам'ятник НЕМАЄ ніякої реєстрації, і стоїть як неіснуючий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up