У Вінниці проведуть перегони на зафіксованих велосипедах

У Вінниці проведуть перегони на зафіксованих велосипедах
  • Уперше в місті проведуть «велооргію» — велоперегони в форматі Goldsprints. 
  • Суть змагання — найшвидше «подолають» дистанцію, при тому що велосипед буде зафіксований до ролерного тренажера.
  • Увага, кількість місць у перегонах обмежена 50 учасниками.

«Як відчути справжній гоночний азарт взимку? Легендарна велооргія вперше у Вінниці!», — анонсує новий формат змагань організатор велоподій Олександр Царевский.

Вже завтра, 26 січня з 17:00, відбудуться перші змагання у форматі Goldsprints. Локація — приміщення ресторану Red Zeppelin (Келецька, 117-Б).

Для змагань поставлять два ідентичних велосипеди з фіксованою передачею й вони встановлені на ролерні тренажери із зафіксованим переднім колесом.

Відео дня

«Велосипеди мають однакову гуму та тиск в ній, однакові шатуни та педалі з тукліпсами. Кожен тренажер під’єднано до системи реєстрації результату OpenSprints. Результат кожного гонщика виводиться безпосередньо на екран під час заїзду», — йдеться у правилах перегонів.

Як відбуваються перегони? На власному прикладі показала вінницька спортсменка Вікторія Гудима, яка була на Goldsprints у Києві:

«Перший спринт ever. Перший спринт 2020 Goldsprints Party #1 Бронза. Я довго розігріваюсь. Кожен заїзд був швидший за попередній. Дякую організаторам за спортивну вечірку», — пише Гудима. Але найбільше вражає швидкість, з якою вона крутить педалі велосипеду, що видно на відео до її допису:

Організатори пишуть, що ліміт на велозаїзди — це 50 учасників. Переможцям (а їх буде троє) дадуть призи від спонсорів та партнерів змагань. Серед глядачів, які зареєструються і зроблять благодійний внесок (100 грн) проведуть лотерею. Для участі у змаганнях потрібно зареєструватися і внести оргвнесок 100 грн. Детальніше про «велооргію» за цим посиланням.

Довідка

«Голдспрінти» тісно пов’язані з культурою велокур’єрів. Вважається, що перший goldsprint відбувся на чемпіонаті світу у 1999 році серед велокур’єрів у Цюриху, Швейцарія. 

Назва події пішла від швейцарської марки пива «Gold-Sprint», чий власник (як кажуть) був ідейним засновником таких змагань. Простота, доступність, відкритість для всіх охочих — все це перетворило Goldsprint у чудовий спосіб провести час з друзями у компанії однодумців-велосипедистів.

Зазвичай гонщики та вболівальники п’ють пиво до, під час та після змагань, але це не обов’язково. На відміну від багатьох інших видів велосипедних змагань,  вболівальники можуть стояти поруч і спостерігати за перегонами на відстані витягнутої руки. Джерело: bikeincity.com.ua/

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бігдан

    Не страшны дурные вести,

    Начинаем бег на месте,

    В выигрыше даже начинающий.

    Красота, среди бегущих

    Первых нет и отстающих,

    Бег на месте общепримиряющий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up