У Вінниці «правосєки» побили чотирьох донецьких студентів?

У Вінниці «правосєки» побили чотирьох донецьких студентів?
Про це журналісту RIA повідомив телефоном колега з Донецька. Просив номер телефону лікарні, де знаходяться скалічені. Уточнив, що один з них у реанімації, інші – в травматології. Далі – про те, як ми шукали жорстоко побитих донецьких.

- У мене інформація майже з перших рук, - казав колега з Донецька. – Тому не сумніваюся, що це було насправді.  Підкажи телефон лікарні. Тут зараз всі шукають контакти хлопців. Мені  дзвонив колега з Макіївки з газети «Макеевский рабочий».  Пояснив, що вже знає батька одного з побитих, але чоловік  боїться давати телефон  сина, щоб там у вас у Вінниці бандерівці не добили його у лікарні.

В міліції не підтвердили

Керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник, на наше прохання, декілька разів уточнювала у різних підрозділах інформацію про побиття донецьких студентів. За її словами, такого факту не зафіксовано ні у міліцейських зведеннях, не було з цього приводу також  письмових  чи усних заяв. У травматологічному відділенні міської лікарні №2 повідомили, що протягом останнього часу до них не поступали на лікування студенти - ні вінницькі, ні донецькі.

Відео дня

А ось що розповіли журналісту RIA студенти і викладачі Донецького університету, які вже перебралися до Вінниці.  Четвертокурсниця  пані Галина  каже, що теж чула про побиття хлопців. Про це їй розповідали у рідній Макіївці.

- Недавно  їздила додому  до батьків, - каже співрозмовниця. – Багато знайомих  допитувалися, як там почуваються скалічені палицями «правосєків» наші студенти. Телефонували батьки декого з моїх однокурсників. І в них такі само питання - наскільки серйозні травми у хлопців. Спочатку я терпляче пояснювала, що це неправда. Потім надокучило і вже просто усміхалася у відповідь.

ДНР розводить плітки

Дівчина каже, що у Вінниці найбільше вражає ставлення незнайомих людей.  - Як тільки дізнаються, що ми з Донбасу, одразу готові чимось допомогти, - продовжує пані Галина. – Запитують, чи є в нас що їсти, чи маємо у що взутися-вдягнутися, навіть на обід запрошували, інколи  незручно почуваєшся від такої уваги.

- Плітки про тих, хто переїхав на нове місце, для нас уже звичні, - каже один з викладачів історичного факультету. – Про побиття студентів я дізнався  з телеканалу «Оплот», є такий у їхній ДНР.  «ДНРівський» міністр освіти особисто говорив про це з екрана, після чого закликав батьків студентів не відпускати своїх дітей до бандерівців. Підливають масла у вогонь і колишні наші колеги, які залишилися в Донецьку. Вони безсоромно зводять наклепи на тих, з ким ще вчора були в одному колективі.  «Фішкою»  їхньої агітаційної кампанії  є  поширення  інформації  про те, що студенти, які залишаться у Донецьку, після закінчення навчання отримають диплом Московського державного університету імені Ломоносова. На жаль, дехто вірить таким байкам.

Донецьким – і викладачам, і студентам – подобається у Вінниці. Кажуть, місто спокійне, ціни нижчі, ніж у них у Донецьку. Одна проблема – непросто знайти житло. Зізнаються, що донецьким неохоче здають в оренду квартири. А якщо й роблять це, то правлять подвійну ціну.

- Ми пояснюємо, що ті, хто наважився переїхати до Вінниці, це люди, які за Україну, сепаратисти залишилися у Донецьку, але недовіра в людей все одно  залишається.

Третього листопада відкриття!

Як ми вже повідомляли, у зв’язку з подіями на сході, Донецький університет змінив юридичну адресу. Навчальний заклад переїхав до Вінниці. У його розпорядження передано корпус заводу «Кристал» на вулиці 600-річчя.

У понеділок, третього листопада, тут відбудуться урочистості з нагоди початку 2014-2015 навчального року. На сайті Міносвіти і науки зареєструвалися понад шість тисяч студентів Донецького національного університету, які виявили бажання продовжити навчання у Вінниці. Поки що до нашого міста перебралися понад п’ятдесят викладачів і незначна кількість студентів. Як повідомили в університеті, перший семестр навчання відбуватиметься дистанційно  за індивідуальним графіком. Але будуть і аудиторні лекції. Їх читатимуть для тих, хто вже перебрався на нове місце.

До речі, ДонНУ оголосив додатковий набір студентів. Є вільні місця навіть на навчання за бюджетні кошти. Випускники шкіл нашої області можуть скористатися пропозицією і ще подати документи.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Знаєте, "20 хвилин", Ви тільки і звикли, що видаляти той матеріал, через який зможете "отримати по голові від вищестоячих". Всі давно знають, що ви продавались, продаєтесь і, мабуть, такими і залишитесь. Я неодноразово коментувала деякі гострі статті такими ж гострими коментарями, які ви благополучно видаляли... А зараз, певно, рейтинги Ваші падають, то вирішили попіаритись на гострих заголовках, типу: "У Вінниці "правосєки" побили чотирьох донецьких студентів"? Ай-яй-яй... Втрачаєте довіру до себе...

    Анонім reply Анонім

    Катя Савчук, ти як маленька зовсім поводишся

    Анонім reply Анонім

    Так в чем Ката не права? Что вы стали журнашлюшками? Это же стопудово. И к гадалке не ходи.
  • Сталевар Маріна

    Чистої води замовна стаття(20хвилин цим не гребує,знаєм),і що це за "колега",якому так щиро вірить редактор цього ресурсу,це питання.

    до речі хто холче може запитати  редактора за тел380671079091

    Тепер аноніми в моді це тренд теперішніх новин
  • Лис Микита

    ...А теперь вспомните, что было во время референдума в Шотландии! "Мы вас любим", " Не отделяйтесь от нас"! А на украине "вы все сдохните и т.д.", "мрази, твари, вата — убивать вас, давить, бомбить"!

    Разница в отношении. Разница в результатах...

    Анонім reply Лис Микита

    В Шотландії прихильники референдуму не бігали з автоматами. А щодо результату, то найбільше його відчують на своїй шкурі якраз прихильники сепаратистів - це ж їм жити в задрипаній дірі типу Придністров'я.

    Юкрейніан reply Анонім

    Та не звертайте уваги. Вата собі на життя заробляє. Вже не вперше бачу такий коментар одного і того ж змісту.

    Bogdan Severin reply Лис Микита

    ты притрушенная?
  • Соловьев Антон

    Беседа "Анонима" с "Анонимами".Новый свидомый тренд?Для ясности-можно создавать ники "Аноним-1","Аноним-2" и далее?

    Bogdan Severin reply Соловьев Антон

    это говносайт глючит, дурко!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up