У Вінниці ліквідовують комунальне підприємство, яке опікується гаражами та евакуатором

У Вінниці ліквідовують комунальне підприємство, яке опікується гаражами та евакуатором
Комунальне підприємство «Архітектурно-будівельний сервіс» створили в 2004 році. З 2006 року і по нині це КП очолює Анатолій Плахотнюк
  • У Вінниці ліквідовують комунальне підприємство «Архітектурно-будівельний сервіс». 
  • Це КП займалося впорядкуванням гаражів та МАФів. А також завідувало муніципальним евакуатором, який відвозив машини порушників правил парковки на арештмайдачник.
  • Міська влада вирішила передати ці функції іншій своїй структурі. Кому саме?

Виконком Вінницької міської ради 13 жовтня затвердив проект рішення міської ради «Про реорганізацію міського комунального підприємства «Архітектурно-будівельний сервіс». Про це йдеться на порталі міської ради.

Деталі

З документа читаємо, що юридична особа «Архітектурно-будівельний сервіс» буде припинена. Комунальне підприємство реорганізовують, шляхом приєднання до іншої структури — КП «Вінницька спеціалізована монтажноексплуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» (скорочена назва — «СМЕД ОДР»).

Майно підприємства, що ліквідовується, інвентаризують та передадуть до «СМЕД ОДР». Процес реорганізації триватиме протягом трьох місяців з дати публікації повідомлення про припинення діяльності «Архітектурно-будівельного сервісу».

Відео дня

Але це рішення ще мають затвердити на черговій сесії міської ради.

Що це за підприємство

КП «Архітектурно-будівельний сервіс» був створений у 2004 році, засновником і власником є Вінницька міська рада. З липня 2006 року і по нині це комунальне підприємство очолює Анатолій Плахотнюк. 

Статутний капітал КП «скромний» — всього 282 тисячі гривень. Для прикладу, статутний капітал Вінницької спецдільниці з організації дорожнього руху, до якої приєднують «Архібудсервіс» — 19,3 мільйона гривень.

«Архітектурно-будівельний сервіс» у Вінниці займається впорядкуванням МАФів та гаражів. Також депутати раніше доручили цьому КП опікуватись муніципальним евакуатором, яким автомобілі порушників правил парковки вивозять на арештмайданчик.

Також це комунальне підприємство має негативну згадку в медіа:

«МКП «Архітектурно-будівельний сервіс» збирає з вінничан плату за користування власними гаражами, які самовільно розміщені на комунальній землі. Містян щорічно змушують продовжувати термін дії договору з підприємством, яке не надає послуг, не володіє землею чи гаражами. У випадку відмови – гараж знесуть. 

При цьому міська влада не дає користувачам можливості легалізувати гаражі, передавши землю під ними у власність чи оренду. Натомість за умовами договору, якщо землю під спорудою віддадуть комусь іншому, власник самого гаража має самостійно його демонтувати та звільнити ділянку», — йдеться в матеріалі Вінницької агенції журналістських розслідувань.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, чим керувалася міська влада, коли ліквідовувала пологовий будинок №2 у Вінниці.

 

Читайте також:

У нас буде ще одне місто-побратим. Вінниця налагоджує партнерство з Карлсруе

Понад 160 вінницьких вулиць отримали нові назви: чи знаєте ви на честь кого? (ТЕСТ)

Мало просто витягнути все з розеток. Як правильно зменшити споживання електрики?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алік Вихованець

    І що, тепер буде краще? Чи знову на ті ж граблі?))
  • Andrij Kostanda

    І кінці у воду
  • Елена Швец

    Людина на фото - хабарник !
  • Читач71

    Давно пора,- нахлебники!!!

keyboard_arrow_up