У центрі Вінниці з'явились різдвяні зірки та трьохметровий дідух

У центрі Вінниці з'явились різдвяні зірки та трьохметровий дідух
  • Вчора, 5 січня, на Європейській площі почали розміщувати різдвяні зірки, загалом їх тут буде більш ніж 50. Також облаштовують етнолокацію «Вінницький різдвяний дідух».

Вінницю прикрашають різдвяними атрибутами. На майдані Незалежності встановили Вертеп, а на Європейській площі облаштовують етнолокацію «Вінницький різдвяний дідух». Його висота понад три метри. Оберіг прикрасили калиною, яблуками та колосками пшениці.

— Зірки, що на Європейській площі, зробили юні вінничани у рамках традиційного конкурсу різдвяних композицій «Зимова феєрія». У ньому взяли участь учні вінницьких шкіл та колективи дитячих садочків. Загалом надійшло більше сотні робіт, — розповідають у прес- службі Вінницька міська рада.

Відео дня

Вінничани із захопленням роздивляються зірки.

«Дуже приємно ходити вулицями, які святково прикрашені до новорічно-різдвяних свят. Це створює позитивний настрій та теплу атмосферу. Зірки зроблені дуже якісно, вони всі різні», – каже вінничанка Олена.

Різдвяні зірки зроблені у традиційних техніках українського декоративно-прикладного мистецтва та сучасних технік декору. У роботах можна побачити нестандартні підходи у підборі матеріалів, поєднання різних технік та цікаві композиційні рішення.

 

Читайте також:

Чим накрити стіл на Святвечір: 12 українських пісних страв з рецептами

Вона сказала: «Так». Біля нового Епіцентру створили величезну автоялинку

На Майдані Незалежності підготували казкові фотозони та яскраві локації

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Aleksandr Martunuyk

    Щось вони запізнилися з Дідухом.  23 грудня було свято Коляди зимового сонцестояння.

    Яким боком Дідух до народження жи2а??? Варити кутю до народження єврея це велика наруга і Богохульство.

keyboard_arrow_up