У Подільському зоопарку побільшало хижаків. Тепер у звіринці житиме ще й рись

У Подільському зоопарку побільшало хижаків. Тепер у звіринці житиме ще й рись
Фото: Суспільне
  • Нову мешканку до Вінниці привезли з Миколаївського зоопарку. Тварині лише пів року, тому її тимчасово поселили у маленькому вольєрі.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, до приймання нової мешканки вони готувалися завчасно. Невдовзі тварина житиме у великому комфортному вольєрі, що зараз на завершальному етапі будівництва, — про це йдеться на сайті звіринцю. 

«Це дівчинка. Невдовзі їй виповниться пів року. Оскільки тварина ще зовсім маленька, ми помістили її у вольєр, де влітку жили лемури. Тут вона перебуватиме до Нового року. Коли тварина перебуває у невеличкому вольєрі, спостерігати та пильнувати за її здоров’ям значно легше», — розповів Євген Ткачик.

За словами директора зоопарку, новоприбула почувається добре. Триває адаптація до нових умов. В щоденному раціоні рисі — м’ясо. На добу вона споживає кілограм цього продукту. Переважно це м’ясо курки, кролика або яловичина.   

Відео дня

Коли тварина стане дорослою, Подільський зоопарк підшукає їй пару.

Фото: Суспільне

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни, у Подільському зоопарку прийняли кількох тварин-переселенців: самицю тигра уссурійського та ягуара. Їх привезли з приватного зоопарку на Одещині. Тварини тимчасово живуть у старих вольєрах. Раніше в адміністрації звіринцю розповідали, що до кінця осені для них планують збудувати нові домівки. 

«Для котячих планується звести вольєр на дві секції під одним дахом. В новій оселі для ягуара буде збудовано ще й зимівник з опаленням. Аби тварина почувала себе комфортно, навіть взимку тут триматимуть температуру не нижче 10 градусів тепла», — казали в адміністрації зоопарку. 

Читайте також:

Шахраї зібрали 100 тисяч на притулок для тварин. Всі гроші витратили на себе

«Гратиму, доки не закінчиться війна». Юна вінницька бандуристка збирає гроші для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up