У парку Горького пройшов чемпіонат груп підтримки. Наші отримали «золото» і «срібло»

У парку Горького пройшов чемпіонат груп підтримки. Наші отримали «золото» і «срібло»
  • Уперше у Вінниці пройшов чемпіонат України з черлідингу. На ньому виступали групи підтримки команд з американського футболу
  • До нас приїхали дівчата з Києва, Білої Церкви, Рівного та Львова
  • Протягом двох годин дівчата танцювали, виконували складні елементи з акробатики. І наші — вінницькі «Вовчиці» отримали одразу і золото, і срібло!

Чемпіонат з черлідингу, де між собою змагаються групи підтримки, відбувся на стадіоні, що в Центральному парку. На ньому виступили сім команд з кількох міст України.

При цьому ініціатором змагань стала тренерка, екс-капітан вінницької команди підтримки «Вовки» Юлія Андріященко.

Відео дня

Дівчина пояснила, що вирішили провести такі змагання у Вінниці після того, як побували на чемпіонатах в інших містах.

— І вже в цьому році вирішили, що нашій команді вже п'ять років та ми готові піднімати щось своє, робити чемпіонат у Вінниці, — розповідає пані Юлія. — Мали виступати вісім команд, але одна з них не встигає приїхати у Вінницю. На цьому чемпіонаті будуть змагатися між собою команди дорослих черлідерів так і дитячо-юнацькі колективи.

Перед змаганнями головуючий суддя Андрій Боляк розказав, що найбільше цінується в таких змаганнях елементи акробатики та артистизм.

— Найголовніше є складність виступу та синхронність. Чим більше елементів акробатики, гімнастики, тим більше балів. Окремо дають бали й за синхронність виступу. Тобто, щоб рухи дівчати були одночасними та в такт, — президент федерації черлідингу та черспорту України Андрій Боляк.

Черлідери виглядали наче моделі — макіяж, спортивні статури, яскравий одяг. Кожна з них тримала в руках помпони, завдяки яким та своєму голосу робили галас на стадіоні.

Після виступу поспілкувалися про черлідинг з капітаном львівської команди.

— Ми не просто танцювальний колектив, а є саме групою підтримки. У нас щороку проводиться набір та відбираю саме тих дівчат, які живуть цим. Звісно, серед параметрів є гнучкість та струнка фігура, — розказала капітан команди «Lions» Адріана Борецька — Львів своїх виступах ми намагаємося зробити складні та динамічні «станди», «піраміди». Крім виступів у групі підтримки, я працюю в IT-компанії, тест-інженером. Намагаюся поєднувати і вважаю, що якщо є такі справи, які ти любиш — то завжди знайдеш на них час.

Капітан дорослих «Вовчиць» розказала, що також використовують складні елементи акробатики у своїх виступах.

— Крім стандів ми використовуємо в своїй програмі колеса, перекрутки. А ще ми полюбляємо складати «піраміди» та доходить до двох «поверхів». Що потрібно аби стати черлідером? Зараз ми набираємо гнучких дівчат, які можуть швидко вклинитися у процес та навчатися всьому за короткий час, — сказала капітан команди вінницькі «Вовки» Людмила Гришко.

Після двох годин змагання, судді нарешті змогли визначитися з переможцями. Вінницька доросла команда з черлідингу зайняла друге місце, поступившись киянкам з команди «Патріоти».

Тоді як молодші «Wolves Junior» отримали золоту нагороду.

— Наша команда існує другий рік. І це, по суті, наш дебют на подібних змаганнях. Ми підтримуємо як збірну з американського футболу, так і київську команду. Змагання у Вінниці нам дуже сподобалися, запрошуйте ще! — сказала капітан команди «Патріоти» Ірина Кашенцева.

Результати

Дорослі
4 місце Lions Львів
3 місце Яструби Біла Церква
2 місце Вовчиці
1 місце Патріоти Київ



Діти
3 місце Power Київ
2 місце Монарх Рівне
1 місце Вовчиці Вінниця

 

Читайте також:

Потягнув 12-тонний автобус зі школярами. Новий рекорд стронгмена Сергія Грачова 

День Європи у Вінниці: прямий фоторепортаж зі всіх локацій (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up