У огорожу Центрального парку врізалося BMW. Водій заплатить за зламані секції

У огорожу Центрального парку врізалося BMW. Водій заплатить за зламані секції
  • Водій на BMW врізався у новий паркан, 12 грудня. Авто пошкодило три секції.
  • За словами чиновників, їх відновлять за кошти винуватця
  • А тим часом, будівельники продовжують зведення огорожі. Її будуватимуть далі, і в 2018 році.

Аварія сталася 12 грудня, близько 11-ої ночі. Водій не впорався з керуванням, вилетів на тротуар. Про це передає Вінбазар.

Машина врізалася у стовп та зачепила три секції паркану. На щастя ніхто не постраждав.

Відео дня

— Водій автомобіля «БМВ», їдучи з вулиці Театральної в напрямку вулиці Лесі Українки, не впорався з керуванням. І на вулиці Магістратській в`їхав у електроопору та огорожу. Водій був тверезим. На нього склали протокол за статею 124 Адмінкодексу., — розказала речниця патрульної поліції Тетяна Фіщук.

Журналісти подивилися сьогодні, 14 грудня, на понівечені секції новенької огорожі. Їх ще не замінили. BMW вдарила в одну з секцій та зачепила ще дві, які були поряд. Від удару металеві прути вигнулись всередину, в парк. А підмурок вилетів з-під паркану.

На тротуарі ще є сліди від мастила, що витікало з авто та бите скло. Ймовірно, це уламки фари.

— Поліція затримала водія, який врізався в паркан. Знаю, що ця людина готова сплатити за пошкоджені секції. А підрядник, який зводить огорожу, відновить її за ці гроші. З міського бюджету брати не будуть на відновлення секцій. До кінця року мають замінити зламане, — розказав очільник департаменту благоустрою та комунального господарства Володимир Ніценко.

Чому огорожа не витримала «краш-тест» розказав керівник компанії підрядника робіт «Агропродсоюз» Юрій Студент.

— Нічого ж немає супер міцного! Мені розказували, що ця машина важить понад тону та влетіла у паркан на швидкості 80 кілометрів на годину. Там стоїть гартована сталь, «шістка», прути квадрат, цільний метал. А гранітний підмурок ми ставили на бетонний фундамент. Бажаємо все виправити до вівторка (19 грудня - авт.). Одну секцію замінемо повністю, а інші вдасться виправити. Зробимо за кошти водія. Але скільки це коштуватиме, ще не знаю. Домовилися, що спочатку зробимо, а потім з нами розрахується.

До речі, це не перша аварія на цій ділянці. Минулоріч там врізалася вантажівка, яка знесла паркан. Цей бар’єр був між тротуаром та огорожею.



А тим часом, будівельники з товариства «Агропродсоюз» продовжують зводити огорожу навколо парку. Вони вже знесли старий підмурок аж до входу в парк, з боку «Книжки». Кілька робітників роблять фундамент та ставлять основу для паркану.

Цікаво ще й те, що секціями нового паркану огородили й кілька приватних будинків. Вони розташовані в самому парку.

Хоча коли тривало обговорення, міські чиновники показували план, що ці дома не будуть огороджувати.

Жовтими крапками вказані місця, де буде облаштований паркан.

Але Володимир Ніценко відповів, що огородження приватної забудови від початку була в проекті.

— Це від початку було в проекті, який пройшов експертизу. Щоб не розривати композицію, зробили огородження й цієї частини, там де приватні будинки. Але огорожі поряд з Аркою не буде.

Скільки вже витратили? За даними пошукової системи «.007», на зведення існуючого паркану витратили 3 мільйони 862 тисячі гривень.Загалом, товариство «Агропродсоюз» за всю роботу має отримати 4,4 мільйона гривень.

Крім того, на наступний рік запланували звести нову огорожу для парку. На цей раз — від входу біля «Книжки» і до Арки, що знаходиться на площі Гагаріна. На це заплановано витратити 4 мільйона 555 тисяч гривень.

Читайте також:

Паркан навколо Центрального парку буде. І тепер за 4,4 мільйона гривень

На огорожі Центрального парку тепер є металеві «дерева»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Волков

    Вот я одного не пойму, почему как только BMW то все вешают человеку какое то клеймо? Почему, когда попадает в такое ДТП любой другой автомобиль то никто не вешает клеймо не говорит  какая была скорость и так дальше? День два поговорили и забыли, но как только это BMW начинаются разгаворы о "МАЖОРАХ" безнаказаности и т.д. Это не от авто зависит, а от водителей вот и все. Точно так же и с так называемыми "БЛЯХАМИ". По осуждать кого то все всегда ладны и согласны. А попадая не дай Бог в такую ситуацию то в дальнейшем сидят ровно и пытаются не осуждать уже и не розносить эту информацию. Все только с дивана деловые. Дай Бог что бы не было ни у кого таких ситуаций в жизни никогда.

    Как говорится: "Не судите, да не судимы будете"

    ВСЕМ ДОБРА
  • Валерка

    Таким чином водій висловив своє незадоволення стосовно не цільового використання коштів з міського бюджету)))
  • Natalka Melnyk

    а що за приватна забудова?
  • Задунайский Торонтуй

    Какой стремный забор....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up