У «Дії» з'являться документи про освіту та витяг про місце проживання

У «Дії» з'являться документи про освіту та витяг про місце проживання
  • У застосунку «Дія» оновлення. Додали уже витяг про місце проживання, а невдовзі щей з'являться документи про освіту.

Всього 10 секунд і три кліки — отримав у застосунку «Дія» свій витяг про місце проживання. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

— Це фантастика! Ми працюємо над тим, щоб такої бюрократичної сутності, як «довідка про прописку», взагалі не існувало. А всю інформацію державні органи могли самостійно перевірити в реєстрах, — йдеться у повідомленні. —  Але поки витяг про місце проживання необхідний для отримання кожної четвертої державної послуги. Наприклад, якщо ви влаштовуєте дитину в садочок або школу, одружуєтесь, відкриваєте рахунок у банку, стаєте на військовий облік або виходите на нову роботу.

Також Федоров інформує, що у «Дії» зʼявляться нові цифрові документи — дипломи про освіту та шкільні атестати. Уряд вже підтримав відповідну постанову. Команда «Дії» разом з Міністерством освіти і науки та Державною податковою службою починає працювати над розробкою.

— Документи в смартфоні замість паперових зможете використати у всіх життєвих ситуаціях. При працевлаштуванні, вступі до університету або оформленні в службі зайнятості, — зазначає Федоров. — За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частина була просто знищена під час ворожих ракетних обстрілів. Відновити документи про освіту — доволі складний бюрократичний процес. Тому їх цифровізація — це не тільки про зручність, але і про спрощення життя для тисяч ВПО.

Відео дня

Опитування

Ви користуєтеся застосунком «Дія»?

З жовтня, нагадаємо, в застосунку Дія доступна нова послуга — купівля військових облігацій. Це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану. Військові облігації стали дієвим інструментом для підтримки економіки України та Збройних Сил. Відтепер їх можна придбати в Дії та допомогти наблизити нашу перемогу.

 

Читайте також:

На 300 мільйонів гривень: Вінниця вдруге придбає військові облігації

Як отримати безплатні протези від держави? Пояснюють юристи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Victoria Chan

    От дивишся на цю програму і таке відчуття наче через неї хочуть слідкувати за всіма, взагалі довіру не внушає
  • Електрик Вінниця

    А потім вирубили світло і ти бомж

    Елена Колосюк reply Електрик Вінниця

    Віктор Балактіонов хто зна...може в цей раз вже точно!)

    Електрик Вінниця reply Електрик Вінниця

    Елена КолосюкЕлена КолосюкЕлена Колосюк вроді і ні, але у нас задіяних багато

    Елена Колосюк reply Електрик Вінниця

    Віктор Балактіонов а паперові(пластиаові) документи хтось відмінив?

keyboard_arrow_up