У березні в Україні стане на 15 російських телеканалів менше

У березні в Україні стане на 15 російських телеканалів менше
Відключення чергової групи російських телевізійних каналів має відбутися до 11 березня. “20 хвилин” дізналися, як сприйняли цю новину вінничани та місцеві теле-провайдери.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 лютого заборонила трансляцію 15 російських каналів на території України. Їх звинувачують у порушенні законодавства в частині національної безпеки й реклами.

До 11 березня мають відключити телеканали «Совершенно секретно», «Кто есть кто», «Шансон-ТВ», «Парк развлечений», «Мир сериала», «Авто плюс», «Кухня ТВ», «КХЛ», «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боец», «Время: далекое и близкое», «Настоящее Страшное Телевидение» («НСТ») і «Сарафан».

За що заборонили?

Відео дня

Як повідомляє Національна рада, в ефірі «Совершенно секретно» 28 січня 2016 року транслювався фільм «Ксения Раппопорт. Игра без правил», що містив інтерв’ю з М. Порєченковим. Телеканал «Кто есть кто» із 22 по 24 січня показував "документалку" «Иван Охлобыстин. Поп-звезда» (2011 р.), заборонений Державним агентством України з питань кіно для розповсюдження і демонстрування на території України згідно зі статтею 15-1 Закону України «Про кінематографію».

На каналі «Шансон-ТВ» у період із 17 по 19 січня зафіксовано розміщення аудіовізуальних творів за участю осіб, яких внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці - Л. Лещенка, Г.Лепсверідзе (Г. Лепса), О. Розенбаума, Й. Кобзона. Схожі порушення виявлені на каналі "Парк развлечений" і «Время: далекое и близкое».

В ефірі цих та інших телеканалів також зафіксовано розміщення комерційної реклами, що є порушенням вимог частини дев’ятої статті 13 Закону України «Про рекламу».

А що отримаємо натомість?

Журналіст “20хвилин” запитав вінницьких теле-провайдерів, як вони будуть замінювати заборонені до показу канали.

- Ми відключимо обов'язково, - кажуть у центрі сучасних технологій “Воля”. - До 11 березня усі провайдери мусять це зробити. Зараз ми вивчаємо попит на канали і, можливо, замінимо їх на інші. Вже є орієнтовний список каналів, які подібні тим, що підлягають відключенню. У ньому є і наш власний контент. До речі, ці російські канали не входять навіть до топ-20 за вподобаннями аудиторії.

У компанії “Еверест” запевнили, що заборонені канали вони відключать, але не поспішають це робити, бо час на виконання рішення ще є.

- На даний час дуже важко якось розцінювати наслідки від рішення Національної ради, оскільки на даний момент воно ще не опубліковане, а отже і не набрало законної сили, - каже представник торговельної марки «Еверест» Сергій Ольштинський. - Крім того, з моменту опублікування цього рішення у провайдерів є час на його виконання. Протягом місяця канали, які вчинили порушення можуть виправити ситуацію. З часом все стане ясніше. В будь-якому випадку торговельна марка «ЕВЕРЕСТ» вкрай негативно ставиться до програм, які розпалюють будь-яку ворожнечу, це стосується не лише україно-російських стосунків, але і ізраїльсько-арабських, тощо.

Зниження абонплати компанії не обіцяють.

Ми запитали вінничан у мережі Вконтакті, як вони ставляться до відключення російських каналів. Виявляється, що більша частина опитаних схвалюють таку ініціативу (127 осіб з 321). І лише 19 кажуть, що їх засмучує ця новина.

 

Нагадаємо, що раніше Нацрада заборонила показ на території України таких каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-планета", "Россия-24" і "НТВ-Мир", "TVCI", "Россия-1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург-5", "Звезда", "РЕН-ТВ", "Life News", "Russia Today", "РБК-ТВ", "Історія" (ВГТРК), "365 дней", "24 Техно", "Мир 24", "Многосерийное ТВ" та "Иллюзион+" через те, що у їх матеріалах присутня пропаганда країни-агресора, займаються спотворенням дійсності та маніпулюють громадською думкою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Данные каналы но смотрел но печалит то что запрещают русские каналы. Вообще хотелось бы что бы у нас транслировали каналы ТНТ, СТС, Первый канал и др. Первый канал мои родители часто смотрели. А его отключили и уже давно
  • Дарья

    Хто захоче подивитись думаю, це не буде проблемою, на те є Інтернет.

    Соловьев Антон reply Дарья

    А зачем тогда запрещать?
  • Анонім

    НАука 2.0 и Боец, не говоря уже про Лепса с Розенбаумом несут мощную угрозу сравнимую по мощи с мультсериалом "Паравозик Тишка" (тоже запрещённому вна Украине).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up