Туристу потрібна мапа Вінниці? Тільки через… хот-дог

Туристу потрібна мапа Вінниці? Тільки через… хот-дог
  • Вінниця не пристосована до туристів, кажуть у турфірмах.
  • Вінниця “відхопила” у Львова 7% туристів, кажуть чиновники.
  • А тим часом, щоб узяти мапу Вінниці у туристичному інфоцентрі, треба вистояти чергу за пиріжками.
  • І то не факт, що отримаєте: востаннє мапи міста там бачили три тижні тому.
  • У “Подільському туристичному центрі” мапа дійсно знайшлася - але польською мовою

 

Теоретично кожен турист отримує мапу Вінниці задарма: варто тільки підійти до одного із трьох вінницьких туристичних інфоцентрів і попросити її у продавця.  Але Ольга Гандурська, директор туристичного оператора «Укрвінінтур», у коментарі для RIA/20minut сказала: фастфуд у інфоцентрах продають, а от карти міста - то рідкість.

-  Спробуйте купити мапу у одному із трьох інфоцентрів, і у вас нічого не вийде, - розповіла вона.

У понеділок, 3 жовтня, два із трьох інформаційних центрів для туристів були зачинені. У останньому - біля Водонапірної вежі - стояла черга за хот-догами.

Відео дня

Під виглядом туриста журналіст навідалась туди і чесно вистояла чергу за пиріжками та кавою, аби вигукнути: “Мапу мені!” Але, за словами продавчині, безкоштовних мап - і взагалі будь-яких - там немає вже зо три тижні.

Previous Next
 

- Ви знаєте, що? Навідайтеся до “Подільського туристичного центру”(у його віданні й знаходяться інфоцентри - авт. ). Он він, там, де Башта, - доброзичливо радить продавчиня і тут же припускає, - Хоча там теж мапи навряд чи є.

У такому випадку не залишається  нічого іншого, як придбати замість мапи каву латте та направитися до турцентру. Карти Вінниці, до речі, там все ж є: проте тільки польською. Як пояснили у турсервісі: усі мапи українською мовою позакінчувалися.

Складнощі іноземних туристів

Ольга Гандурська також зазначила, що Вінниця - місто до іноземних туристів не пристосоване і у порівнянні із іншими туристичними містами доволі невиразне. І у приклад своїх слів наводить випадок із поляками, що трапився нещодавно.

- Є такий рейс “Вінниця - Варшава” - дуже для них зручний. Перш ніж сідати на літак, вони обійшли близько п'яти турфірм у Польщі і не знайшли інформації про Вінницю. Вони прилетіли до міста на вихідні. Пішли в інфоцентр взяти карту. Постояли трішки й пішли далі, бо бачать: певно, не за адресою підійшли. Бо попереду до лавки стояла черга за хот-догами. Вони не звикли волати поза чергою “Дайте нам карту!”. Тож ходили по місту і думали, на що подивитися, самостійно, - розповідає Ольга.

Юлія Мончак, начальник відділу молоді та туризму Вінницької міськрадиВолодимир Ходацький запевнив: нова карта у розробці. Але ж карт - навіть старих - у інфоцентрах немає “вже третю неділю”. Щоб підтвердити або спростувати слова Володимира Ходацького, журналіст подзвонила Юлії Мончак, начальнику відділу міськради у справах молоді і туризму.

Жінка вислухала перелік питань і обіцяла відповісти на них згодом. Але потім три дні спроб додзвонитися до неї нічого не дали.  

На фото - Юлія Мончак, начальник відділу молоді та туризму Вінницької міськради.

Фастфуд у інфоцентрах: нормальна практика

Володимир Ходацький, директор комунального підприємства “Подільський туристичний сервіс”:

- Це нормально - продавати фастфуд у інфоцентрах. Крім того, за гроші, виручені від продажу фастфуду, ми друкуємо рекламні буклети та мапи Вінниці. І можемо роздавати їх безкоштовно. Останній випуск карт - 2015 року - ще не відобразив назв вулиць, змінених декомунізацією. Але нова карта у розробці. На сьогоднішній день є така статистика, що Вінниця “відтягнула” 7% львівських туристів.

Ситуація з туризмом у Євросоюзі

За інформацією аналітиків Інформаційної кампанії “Сильніші разом!”, зараз галузь туризму у Євросоюзі активно розвивають близько 10 млн працівників.

Про прибутковість туризму свідчать наступні цифри. У 2014 році туристи, що побували в країнах ЄС, залишили там близько €392 млрд, тобто згенерували майже 3% внутрішнього валового продукту ЄС, що склав близько €13,95 трлн в минулому році. За сумами надходжень від туризму лідерство впевнено отримала Німеччина, де осіло майже €112 млрд, наступною за прибутковістю стала Франція із майже €80. Трійку лідерів замикає Іспанія з €24,4 млрд.

Більше про те, що кажуть про Вінницю як туристичний напрямок директори турфірм, читайте у матеріалі "Як виглядає Вінниця очима туристів?".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Daily

    у кожному в говнофоні є мапи

    Без Имени reply Daily

    В кожному. Але не туристична.
  • Анонім

    Мені мавпа не потрібна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up