Сьогодні іменини у Іллі та Георгія. Свята, прикмети та заборони 9 грудня

Сьогодні іменини у Іллі та Георгія. Свята, прикмети та заборони 9 грудня
  • Сьогодні, 9 грудня, за народним календарем згадують про Юрія Зимового або Холодного — це свято присвячене річниці освячення храму великомученика Георгія Побідоносця в Києві.
  • У цей день, щоб передбачити погоду, ходили слухати воду в колодязях. Як це робили та які ще є прикмети цього дня, читайте далі.

Святий Георгій вважається одним з найбільш шанованих святих. Він народився в трьому столітті в Каппадокії в християнській родині. Незважаючи на те, що Георгій домігся успіхів на військовій службі при імператорі Діоклетіані, коли той почав гоніння на християн, Георгій роздав все своє майно бідним і постав перед правителем, оголосивши себе християнином.

Його піддали тортурам, які він мужньо переніс. Перед смертю він осінив хресним знаменням статую Аполлона, і всі ідоли в храмі сокрушились самі собою. Одним з найвідоміших посмертних чудес святого Георгія є вбивство списом змія, що спустошував  землі Бейруті.

У цей день, щоб передбачити погоду, ходили слухати воду в колодязях. Якщо ні плескоту, ні шереху з колодязя не було чути, чекали на спокійну зиму. Якщо ж йшли по воді брижі — це віщувало хуртовини й бурани.

Відео дня

Яке ще свято сьогодні?

Цього дня світ відзначає Міжнародний день боротьби з корупцією, Міжнародний день пам'яті жертв геноциду, День народження комп'ютерної миші, День пожвавлення, День народження Оле-Лукойє.

У США — День різдвяної листівки, День клоуна «Втомлений Віллі», День кондитерських виробів, День лами, у Перу — День Армії, в Таджикистані — День геологів, у Танзанії — День Незалежності, у Фінляндії, Швеції — День лютефіска, в Швеції — День імбирного печива.

Сьогодні також іменини у Іллі, Георгія, Інокентія, Миколи, Михайла і Петра.

Що можна робити 9 грудня

  • Викиньте посуд з тріщинами, щоб не накликати біду та фінансову скруту.
  • Прислухайтеся до порад, які даватимуть вам саме в цей день. Вони допоможуть вам у майбутньому.

Що не можна робити 9 грудня

  • Не можна залишатися цього дня в боржниках. Віддайте усі позичені раніше вами кошти, аби не залишитися бідним у наступному році.
  • У цей день не вирушайте в далеку дорогу.
  • Не сваріться з рідними.

Прикмети 9 грудня

  • Багато снігу випало до цього моменту — на Григорія Вешнего (6 травня) все розтане, і нова трава зросте.
  • Холодний день передвіщає, що буде сильний мороз, а сама зима буде суворою.
  • Недалеко від будинку вовк виє — сильні морози будуть.
  • Стійка заметіль протягом усього дня — раннє напування бджіл буде.
  • Випав іній — буде хороший урожай. Північний вітер віщує морози.


Читайте також:

Яка ситуація з COVID-19 в Україні та на Вінниччині станом на 9 грудня

В Україну суне потужний сибірський антициклон. Яку погоду прогнозують синоптики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up