Цей день, 1 жовтня: яке сьогодні свято, прикмети та забобони

Цей день, 1 жовтня: яке сьогодні свято, прикмети та забобони
  • 1 жовтня – 274-й день року за григоріанським календарем. До Нового року залишився 91 день.
  • За народним календарем сьогодні – день Ірини або Аріни та Софії.

В цей час люди відправлялися на збір шипшини, тому що вірили, що саме на Ірину вона набуває надзвичайних лікувальних властивостей. Її активно використовували в народній медицині для приготування вітамінних напоїв, які вживали для зміцнення імунітету. З шипшини також готували різні смачні десерти – повидло, компоти, мармелад.

Кожен рік 1 жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день вегетаріанства (World Vegetarian Day), заснований Північно американським вегетаріанським суспільством (North American Vegetarian Society, NAVS) в 1977 році.

Відео дня

Крім цього, 1 жовтня святкуємо Міжнародний день людей похилого віку та Міжнародний день музики. 

Прикмети на 1 жовтня

Якщо журавлі вже летять в теплі краю, то на свято Покрови буде холодно і настане справжня зима.

Якою буде погода на Аріну, такий, згідно з прикметами, вона буде і 1 квітня.

Якщо людина народився 1 жовтня, то вона буде мандрівником. В якості талісмана їй можна носити гранат.

Птахи з відльотом не поспішають – швидше за все, зима прийде нескоро.

Бур'ян виростає високим – прикмета, що багато снігу випаде.

Береза 1 жовтня не втратила своє листя – сніг буде ще нескоро.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up