«Те саме, що розділяти людей за кольором волосся». Як Гройсмана дві години тримали в аеропорту

«Те саме, що розділяти людей за кольором волосся». Як Гройсмана дві години тримали в аеропорту
Володимир Гройсман на економічному форумі у Вроцлаві, перед тим дві години провів у місцевому аеропорту
  • Летіли півтори години, а на паспортному контролі тримали дві години.
  • Так Володимир Гройсман прокоментував своє проходження паспортного контролю.
  • Де і чому так надовго затримали колишнього Прем’єр-міністра?

«Летимо у Польшу, запросили на економічний форум. Летимо з командою», —  написав Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбуці. На підтвердження додав відео приземлення літака в аеропорту Вроцлава.

Невдовзі після того з’явився новий допис. Володимиру Борисовичу не сподобалося, як поляки зустрічають українців.

«Прилетіли з Києва у Вроцлав рейсовим літаком, — читаємо у дописі. — Летіли півтори години, а паспортний контроль проходили дві години».

Відео дня

Далі він уточнив, як все відбулося.

«Пасажирів з паспортами ЄС направляють в одну чергу, а українців — в іншу, — пише Гройсман. — Як так? Що це за партнерство? Ми маємо безвіз, біометричні паспорти… Це все одно, що розділяти людей, наприклад, за кольором волосся».

На думку Гройсмана, українські дипломати мають негайно звернути увагу на цю несправедливість і зробити все, щоб виправити ситуацію.

«Україна це частина великої демократичної Європи і це має відчувати кожен українець», — такими словами закінчується допис нашого земляка.

Під час участі в економічному форумі Володимир Гройсман виступав перед його учасниками. Говорив, зокрема, про Росію і її нинішнього керівника. Говорив гостро, називав речі своїми іменами.

— Ми не повинні обманювати себе: навіть коли Путіна не стане, російський авторитарний режим все одно залишатиметься проблемою. Режим продовжуватиме народжувати нових диктаторів.

Гройсман виступав на панельній дискусії на тему «Росія — складний сусід?».

— Запевняю, що Росія складний сусід це не те слово, Росія небезпечний сусід, — наголошує Гройсман. — Це сусід, який системно бореться з кожним, хто належить до демократичного світу, з кожним із нас. Думка про те, що з Росією можна ужитися це ілюзія.

У боротьбі з цією небезпекою, яка загрожує усій Європі, потрібне світове лідерство і відповідальність. Лише скоординовані дії міжнародної спільноти можуть побороти російську агресію.  

 

Читайте також:

Смерть хлопця з Немирова — не перший випадок загибелі українця від рук польської поліції

Встановили мінімальну межу. Доставку за газ стали рахувати по-новому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Сергій Романов

    Мало тримали
    Та ще й пропустили
  • Tamara Mykhailiuk

    Ну, мабуть, треба було відчути як живуть прості люди, українці, добре що в аеропорту, в теплі чекали паспортного контролю, а не 10 год в рейсовому автобусі, взимку, коли мінус 10 за вікном. Часто і на наших кордонах одні і ті ж проблеми - то світла немає, то комп'ютер завис.
  • Виктор Нагирняк

    Це воно було прем'єром і не знало навіть цього?
  • Степан Опеченик

    🤣🤣🤣 це ж не чартером літати без митного контролю, його б ще рейсовим автобусом б звозити і тоді він б зрозумів що ще швидко пройшов за 2 годині а ні по 18-20 годин

keyboard_arrow_up