Троє офіцерів поліції катували 29-річного начальника охорони: «Вивезли в посадку, почепили головою вниз».

Троє офіцерів поліції катували 29-річного начальника охорони: «Вивезли в посадку, почепили головою вниз».
29-річного Вадима Сидяєва катували поліцейські
  • Вадима Сядиєва вивезли в посадку, почепили головою вниз і залишили висіти.
  • І це ще не вся екзекуція, яку влаштували поліцейські з Тульчина 29-річному чоловікові.
  • Чого добивалися, постраждалий повідомив у прокуратуру, яка передала матеріали до суду.

Щоб вибити зізнання з начальника охорони СТОВ «Улянівське» Вадима Сядиєва, поліцейські вдалися до катування. У такий спосіб вимагали, щоб зізнався у крадіжці гербіцидів. Як вибивали показання, розповідає постраждалий.

Сказали, що везуть у контору, а приїхали у посадку

– Сам факт так званої крадіжки у мене одразу викликав підозру, - каже постраждалий. - Уявіть, що вранці, коли я прийшов на роботу, склад уже був відчинений, завідувач видавав хімікати механізаторам для внесення їх у ґрунт. Протягом усього дня ніхто нічого не говорив про крадіжку, а під кінець роботи раптом заявили, що зникли гербіциди на суму 40 тисяч гривень.

Відео дня

Керівник господарства одразу викликав поліцію. Приїхали троє. Взяли відбитки пальців. Допитували усю охорону. Потім подалися в село. А тоді зайшли  додому до начальника охорони. За його словами, сказали, щоб сідав у машину. На запитання, куди мають їхати,  відповіли, що у контору. Насправді привезли… у посадку біля сусіднього села.

Ноги зв’язали буксирувальним тросом

- Вимагали зізнатися в тому, чого я не робив, - продовжує Вадим. - Спершу штовхали у груди, потім вдарили у вухо, аж голова пішла обертом. Тим часом один щось шукав у посадці. Покликав до себе. Мене потягли туди. Перед цим взяли з машини буксирувальний трос. Зупинилися біля старої черешні. Ще раз вдарили в груди так, що я впав. Зробили з троса петлю, зачепили за ноги і почепили на гілляку донизу головою. Знову вдарили у вухо і сказали, щоб подумав. Самі тим часом пішли до машини. Так робили три рази. За кожним залишали висіти не менше як на півгодини, аж поки я не втратив свідомість.

Найболючішою, за його словами, було знущання, коли у носа і вуха запихали прути з дерева. «Після третього разу мене зняли з дерева, ще раз припечатали своїми кулачищами, в одного з них вони, як лопата, сіли в машину і поїхали», - повідомив співрозмовник.

Чоловіка забрали односельці,  які приїхали за ним після дзвінка. Він був у крові. Погано чув на одне вухо. Пізніше лікарі встановлять пошкодження барабанної перетинки. Ця травма дотепер дає про себе знати.

Забери заяву, бо буде гірше

Наступного дня він написав заяву у прокуратуру. «Я тільки вийшов за поріг Тульчинської прокуратури, як почув дзвінок на мобільний, - каже постраждалий. - Незнайомий чоловік настирливо радив не робити дурниць, повернутися і забрати заяву. Натякав на те, що інакше може бути ще гірше, ніж було. Але я вирішив йти до кінця».

За словами Вадима, після того до нього неодноразово зверталися різні люди. З одного приводу – забрати заяву. Він не відступив від свого.

- Мене попередили на роботі про скорочення, а через два місяці я залишився безробітним, - продовжує він. - Поки що займаюся домашнім господарством. Добре, що дружина працює, так що без куска хліба не сидимо.

Молодий чоловік пережив жахливий стрес. Каже, після знущань ходив як в тумані, не знав, що з ним коїться. Ноги й окремі частини тіла були у синцях, а щока від ударів так спухла, що не міг ложкою їсти. Руки тремтіли, як під час пропасниці.

Чим закінчиться справа про поліцейських катів з Тульчина, повідомимо після суду над ними.

Вимагають взяти під варту

- Прокуратура завершила тривале розслідування, в якому підозрюваними є троє працівників поліції, - каже начальник управління прокуратури області Ярослав Карлащук. – Кожному з них оголошено повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу – ч.2 ст 365 (Перевищення влади, що супроводжувалося насильством),  ч.2 ст.127 (Катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

За словами співрозмовника, прокуратура вимагає обрання підозрюваним  запобіжного заходу – тримання під вартою.

- У якому званні підозрювані?

- Всі троє – офіцери поліції, пройшли атестацію, - каже Ярослав Карлащук.

- Факт кримінального правопорушення мав місце ще у 2015 році. Чому так довго тривало розслідування?

- Треба було довести перебування підозрюваних на місці злочину, - пояснив пан Карлащук.

Для звільнення поліцейського потрібне рішення суду

Керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник:

- Перевірку розпочали ще в червні 2015 року за заявою потерпілого щодо вчинення неправомірних дій працівниками міліції. Щоб об’єктивно встановити факти, потрібне було розслідування, а це прерогатива прокуратури, тому  призупинили свої дії до прийняття рішення по кримінальному провадженню.

Весь цей час працівники міліції, а потім поліції, перебували у статусі свідків, повідомлення про підозру їм не оголошували. Згідно із законом «Про поліцію», звільнити працівника можна лише після набрання чинності рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення ним протиправних дій.

Щодо їхньої атестації, рішення приймалося колегіально. Інформацію про те, що по факту відкрито кримінальне провадження, довели до комісії, але її члени вважали, що цього недостатньо, щоб їх не атестувати. Хто ці поліцейські? Один оперативний працівник, другий – служить в ІТТ, третій – дільничий.  

Після оголошення повідомлення про підозру наказом начальника обласної поліції їх відсторонили від виконання службових обовязків. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Андрей

    В Тульчине вообще  бесспредел, там если погоны ,то ты царёк.Такие все важные.
  • З.А.Глядач

    "29-річного Вадима Сидяєва катували поліцейські Автор: Віктор СКРИПНИК

    Щоб вибити зізнання з начальника охорони СТОВ «Улянівське» Вадима Сядиєва"

    То він Сидяєв чи Сядиєв?
  • Oleksandr Stoliarov

    Мусора завжди займалися катування. Мусора - не люди

    З.А.Глядач reply Oleksandr Stoliarov

    Але,чомусь,коли ти одержав підсрачнків біля "книжки"(разом з Булгаковим),то відразу побіг скаржитися саме до цих "не людей". Дивно,чи не так?

    Anonymous reply З.А.Глядач

    Шановний Н. Глядач, дивне запитання. "одержав підсрачників" - ознаки правопорушення. Згіно закону людина звертається до поліції. Це закладено у законі і не розумію що Вас дивує. Поліція перевіряє звернення , якщо було правопорушення передає матеріали слідства до суду. Дивно, якщо б Сашко звернувся до Вас Н. А . Глядач, , чи до кабінету міністрів. Так називати всіх "мусорами " це не личить Сашку Столярову.

    Віктор Скрипник виклав матеріал про 3 офіцерів поліції, їх є пяідстава так називати, але це банально злочинці  у владі  і оцінку їх діям повинен надати суд.

    З.А.Глядач reply Anonymous

    Доповнення... Напевне,Вам невідомо,за ЩО г-н Столяров набрався "підсрачників"? Запитайте його,він вам розповість. Якщо вважає себе чоловіком,а не бабою...

    Oleksandr Stoliarov reply З.А.Глядач

    То розкажи нам усім, ти ж знаєш, еге ж? ;) Чи ти лише здригати повітря клацанням по клавіатурі вмієш?)

    З.А.Глядач reply Oleksandr Stoliarov

    Розкажи сам,бо моя версія може виглядати упередженою. Чи слабО?

    З.А.Глядач reply Anonymous

    Шановний Аноніме,сподіваюся,Ви уважно прочитали мій коментар. Але,якщо,можливо,Вам не відома вся суть,то підкажу- г-н Столяров демонструє своє відношення до ВСІХ працівників правоохоронних органів,байдуже,міліція чи поліція. Але коли це стосується його самого-не гребує звертатися до них за допомогою. І мій попередній коментар більше стосується не тих трьох поліцаїв,а саме г-на Столярова.

    P.S. "г-н"-це НЕ "громадянин" :)
  • З.А.Глядач

    "щока від ударів так спухла, що не міг ложкою їсти"

    А чим їв,виделкою?

    І,взагалі,щось тут не в'яжеться... Недарма керівник підприємства так просто "здав" свого підлеглого,ой,недарма...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up