Трагедія на Старому місті: хто загинув від чадного газу і що наразі з дівчиною?

Трагедія на Старому місті: хто загинув від чадного газу і що наразі з дівчиною?
  • Другий тиждень на вихідних у Вінниці фіксують трагічні загибелі від чадного газу.
  • Вчора в квартирі на Старому місті вчаділо двоє молодих людей. Господар загинув, його гостя — в лікарні.
  • Журналісти 20minut.ua дізналися деталі трагедії та імена потерпілих.

Ця сумна звістка ще вчора ввечері облетіла всі ЗМІ країни. 12 грудня у Вінниці у квартирі на вулиці Нагірній, що на Старому місті, двоє молодих людей отруїлися газом.

Нагадаємо, першою забила на сполох мати 27-річного власника квартири Іллі Дубового. Вона звернулась в поліцію з повідомленням про те, що не може зв’язатись зі своїм сином, який мав бути вдома. Двері він не відчиняв, на телефонні дзвінки не відповідав. 

Ілля Дубовий 

Потрапивши у квартиру на третьому поверсі новобудови через вікно,  рятувальники і правоохоронці виявили двох людей в непритомному стані — господаря квартири на підлозі та його 27-річну подругу — на ліжку.  

Відео дня

 Дівчину без свідомості госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої допомоги. Молодого чоловіка врятувати не вдалося. Попередня причина смерті — отруєння чадним газом  через несправність газового котла у квартирі.

Представники ОСББ переконують, що в цьому будинку фахівці двічі перевіряли вентиляційні канали. Власнику квартири наказали зняти витяжку над газовою плитою. В результаті могла піти зворотна тяга, відповідно, продукти згорання не видалялися через димовий канал, а накопичувалися в приміщенні квартири. Чадний газ не має запаху та смаку. Дихаючи ним, люди просто не розуміють, що вже отруїлись.

Реанімували сорок хвилин

Журналісти 20minut.ua поспілкувалися з друзями загиблого і дізналися деталі трагедії.

— Вчора о другій годині дня ми ще спілкувалися терефоном, Ілля був в чудовому настрої — він приїхав з Києва на вихідні додому, — ділиться зі смутком друг Павло. — Через півтори години ми дізнаємося, що його немає в живих…Дівчину, що була з ним в квартирі, привели до свідомості на місці трагедії, Іллі проводили реанімаційні заходи хвилин сорок, врятувати не вдалося…

Про Іллю Дубового друзі говорять як про класного хлопця, який любив життя, друзів, свою сім'ю. В свій час він завершив Вінницький національний аграрний університет, спочатку трудився в аграрній сфері. Останнім часом працював в Києві, займався справою, пов'язаною з будматеріалами.

Стан дівчини Анни, так звати потерпілу від отруєння газом, важкий, але стабільний. Лікарі прогнозують, її випишуть за кілька днів.

— Вона у свідомості, адекватна, з нормальною гемодинамікою, самостійним диханням, — розповідає Богдан Трохименко, медичний директор Вінницької міської лікарні швидкої допомоги.— Життю дівчини нічого не загрожує, через кілька днів її випишуть.

«Буду дуже сумувати»

Поки фахівці встановлюють причину трагедії, друзі загиблого вінничанина Іллі Дубового пишуть сумні дописи в соцмережах.

Прощання з Іллею Дубовим відбудеться завтра,14 грудня о 13.30 в храмі Георгія Побідоносця, що біля Будинку офіцерів.

 

Читайте також:

Скандал у Вінниці: поліція вимагає дані журналістів, Національна спілка проти

Фрукти до новорічного столу. Ми перевірили на нітрати апельсини, хурму, ківі, виноград

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Олександр Тодоровський

    Земля тобі пухом,друже,вічна пам'ять
  • Надія Пинчук

    Вічна пам'ять царство небесне.
  • Любов Безпалько

    Вічна пам'ять. Царство небесне. Наші співчуття рідним. Дуже жалко.
  • Тая Попик

    Оля ,Володя прийміть співчуття.іллюші хай земля буде пухом царство небесне
    Тримайтесь дорогенькі

keyboard_arrow_up