ТМ «Белая Бяроза» озеленили Вінницю півсотнею дерев (Новини компаній)

ТМ «Белая Бяроза» озеленили Вінницю півсотнею дерев (Новини компаній)

Торгова марка «Белая Бяроза» провела у Вінниці соціальний проект з висадження берізок у різних частинах міста. Всіх, хто брав участь в поліпшенні екологічного стану довкілля, пригощали морозивом і дарували фірмові сувеніри.

Тепер вінничани знають «Белую Бярозу» не тільки як виробника смачного морозива, напівфабрикатів та глазурованих сирків, але й як компанію, що займається озелененням нашого міста. Саджанці берізок вже проростають біля дитячого садочка №5, на вулицях Якова Гальчевського і на Київській. А нещодавно молоді дерева пустили своє коріння у парку школи №19, що на Старому місті. Загалом це 50 молодих дерев. Мета акції не тільки озеленення Вінниці та наведення краси у місті, але й залучення молодших поколінь до доброї справи.

– Я вперше допомагав висаджувати дерева. Навіть одну берізку висадив самотужки, – розповідає учень школи №19 Дмитро Кравцов. – Це дуже корисна та захоплива справа, а оскільки я живу в приватному будинку, то буду висаджувати деревця і у себе вдома. Наприклад вишню, грушу або яблуню. 

Озеленення проходило у невеличкому парку, що розмістився на території навчального закладу. Там вже цвіте велике різноманіття дерев, кущів та квітів. Але ще два десятки молодих березок точно не стали б там зайвими. Тому облагороджувати терени рідної школи вийшло з півсотні учнів та викладачів: одні носили відра з водичкою, другі викопували ямки для дерев, а треті поміщали саджанці у землю. Зусиллями школярів у парку з’явилося 20 нових берізок. 

– У цьому парку представлено багатство нашої подільської платформи: тут є декілька різновидів подільських гранітів і дерев, які зустрічаються на теренах нашої області, – розповів методист закладу Олександр Котловий. – Більшість учнів цієї школи живуть в приватному секторі, тому важливо долучати їх до ландшафтного дизайну, показувати, які рослини існують, як з ними працювати, як вирощувати. 

За словами чоловіка, якийсь час сквер взагалі не оновлювався рослинами. А потім торгова марка «Белая Бяроза» безкоштовно передала навчальному закладу два десятки саджанців. 

– Думаю, що ця приємна подія стане тільки початком розквіту нашого парку, – продовжує Олександр Котловий. – Мрію, щоб кожен випускний клас дарував школі по якомусь унікальному дереву, наприклад, магнолію. Перед останнім дзвоником вони висаджуватимуть ці дерева, щоб через роки зібратися біля них та згадати шкільні часи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up