«Тільки ніч простояли…» 26 саджанців туї вирвали з корінням. Допоможіть встановити злодіїв

«Тільки ніч простояли…»  26 саджанців туї вирвали з корінням. Допоможіть встановити злодіїв
І чоловіки, і жінки старалися прикрасити вїзд в село зеленим "коридором" з саджанців туї, злодії знищили їхню роботу
  • В’їзд в село Обухів прикрасили саджанцями туї — посадили 45 дерев.
  • На ранок наступного дня більше половини саджанців не стало.
  • Громада просить допомоги.
  • Що відповіли у поліції на подану заяву про крадіжку?

 

Староста села Обухів Мурованокуриловецької об’єднаної громади Василь Гук ледве стримує емоції, аби розповісти про неприємну пригоду.

Раніше обабіч дороги, що веде до села, росли чагарники. Вирішили розчистити їх. На тому місці посадили туї. Щоб красиво було. Дітям, внукам залишилася красота.

Їхнє село розташоване неподалік від автомобільної траси з Вінниці до Могилева-Подільського, її ще називають сталінською дорогою. Щоб проїхати в Обухів, з траси треба звернути на повороті на Муровані Курилівці. Не доїжджаючи до залізничного переїзду, повернути праворуч. Там починається дорога до села.  Обабіч неї посадили 45 саджанців туї.

Відео дня

За словами старости, восени планували посадити такі само дерева по другу сторону. Мав бути зелений коридор, що веде до села.

—Люди старалися, витратили свій час, — каже Василь Гук. — без техніки там не можна було обійтися. Фермер одного з сусідніх господарств Петро Струсевич дав екскаватора, тракторист весь день розчищав ним обочину. Деревця висадили рівненько, як під лінійку. Вони невеликі, висотою трохи менше одного метра. Все одно стало красивіше, ніж було.

Співрозмовник пояснив, що за придбані саджанці ще не встигли розрахуватися. Один з фермерів надав їх «у борг». Після збирання врожаю і отримання коштів за надану в оренду землю, мали сплатити.

«Залишилися ті деревця, що ближче до залізничного переїзду, — продовжує Василь Гук. — Там цілодобово чергують залізничники. Там є табличка з написом «Ведеться відео спостереження».

Староста одразу звернувся в поліцію. Цікавився у чергових на переїзді, чи спілкувалися з ними поліцейські. Ті відповіли, що не було такого.

На місці знищених дерев жінки з Обухова посадили чорнобривці і соняшники.

«Можливо, восени ще раз посадимо туї,  — каже Василь Гук. — Дуже прикро за те, що серед нас живуть такі варвари. Про яку Європу можна вести мову з такими людьми?..»

Староста села Василь Гук звертається з проханням до тих, кому, можливо, щось відомо про крадіжку дерев, повідомити про це на умовах анонімності. Каже, мова йде не так про вкрадені саджанці, як про виховання людей. Порядним, совісним односельцям прикро за те, що серед них є ті, хто «тихою сапою» шкодить громаді. Найбільше чого бояться в селах — громадського осуду. Навіть ті, хто здавалося б, нічого не боїться, для таких теж важливо «що люди скажуть…»

Дякуємо Олені Маланчук за надані фото

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (91)
  • AK

    Ще нічого не вигадали карще акуратного газону та розчищених дерев. Туям там не місце було, тим більше у варварській країні.
  • Ніна Бендовська

    Нелюди
  • Алла Войцеховская

    Ось таки у нас люди..
  • Vitaly Koval

    Стид і срам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up