Студентка звернулася в полiцiю через переслідування залицяльника

Студентка звернулася в полiцiю через переслідування залицяльника
Валерій Патик: "Студентка просила захистити її від переслідуівача"

•До поліції із заявою звернулася 19-річна студентка одного з вишів Вінниці

•Дівчина просить захистити її від переслідувача, чоловіка, старшого на 11 років

•Де вони познайомилися, чого той добивається і чи допомогла дівчині поліція?

Молода дівчина прийшла у поліцію і з хвилюванням розповіла свою історію. Її  вислухав старший інспектор дільничних інспекторів обласного управління поліції Валерій Патик.

Студентка повідомила, що її переслідує чоловік, з яким розлучилася після знайомства. Не знає, що в нього на думці. Боїться на вулицю вийти, бо не відомо, де той може підстерігати. Що в нього на думці – не вгадаєш.

-Я одразу вийшов на зв'язок із дільничним інспектором за місцем проживання переслідувача студентки, - розповів «20 хвилин» поліцейський Валерій Патик. – Інспектор побував у нього в той же день.

Відео дня

Познайомилася на свою голову

Що дізналася поліція від настирливого чоловіка і що розповіла їм студентка?

Прізвище дівчини не називаємо, бо вона не хоче розголосу. Каже, їй і без цього вистачає клопотів. А якщо ще в університеті дізнаються!..  Втім, не виключено, що «вкинути» про неї неправдиву інформацію студентам може її кривдник. Бо знає не тільки місце навчання, так само, як і де проживає, а й декого з її подруг.

Студентка мешкає з батьками у Вінниці, а в одному з навколишніх сіл – будинок її бабусі. Дівчина час від часу навідується до неї. Саме там до неї «прилип» один з місцевих хлопців. Згодом вона зрозуміла, що він чекає на її приїзд. Бо розпитував бабусю, коли внучка знов завітає в гості. А як обмінялися телефонами, то спілкуватися почали ще частіше.

Новий знайомий на вигляд молодший від своїх 30-ти років. Так стверджує дівчина. Каже, спершу й не знала, скільки йому.

Згодом він зробив їй подарунок. Дівчина вважає, що вона припустилася помилки, приймаючи подаровані кросівки. Зрозуміла це тільки згодом. Дарував ще деякі незначні речі.

На запитання поліцейського, чи пропонував ювелірні вироби, студентка сказала: «Ні, таких подарунків не було».

В один з днів вони вперше посварилися. Потім це повторилося ще і ще. Зрештою, студентці це надокучило. Вона перестала відповідати на його дзвінки. За її словами, він телефонував по сто разів на день. Заблокувала його вхідні дзвінки. Однак на цьому історія не закінчилася.

Віддай подарунки!

Телефонувати настирливий залицяльник не мав можливості, а ось смс-повідомлення надходили навіть із заблокованого номера. Дівчина каже, що спочатку він вимагав повернутися до нього. Одна з «есемес» здивувала і розсмішила водночас. Чоловік написав, щоб повернула всі його подарунки. Мовляв, тоді залишить у спокої. Студентка пояснила поліцейському, що викинула ті ганчірки у смітник, аби нічого не нагадувало про таку людину. Вона зрозуміла, щоб «обпеклася» з таким знайомством і хотіла забути про все найшвидше.

Натомість залицяльник, схоже, намагався хоч якось помститися. Він почав переслідувати дівчину. Екзаменаційна сесія виявилася для неї подвійно складною. Підготовка до екзаменів вимагає максимальної зосередженості, а тут - постійна тривога. Каже, йдеш вулицею – оглядаєшся, виходиш з під’їзду – дивишся на всі боки, чи тебе не підстерігають.

-Дівчина справді була неабияк стривожена, - говорить Валерій Патик. – Це було видно із її зовнішнього вигляду, відчувалося у голосі. Дуже просила захисту.

Її переслідувач, якого розшукали в селі поліцейські, безробітний, проживає з батьками. Приїзду дільничного спочатку здивувався, не чекав, що дівчина звернеться в поліцію. Не став заперечувати, що надсилав смс-повідомлення з вимогою повернути подарунки. Сказав, що дарував також ювелірні вироби. На які кошти купував? Їздив на заробітки. Каже, коли повернувся, дізнався, що дівчина зустрічалася з іншим, поки його не було. Пояснив, що саме це стало причиною розірвання стосунків.

-З чоловіком проведена профілактична бесіда, - каже Валерій Патик. – Інших заходів не застосовували, бо не було підстав – він не вчинив фізичного насильства, не погрожував фізичною розправою. Чи дасть це позитивний результат? Принаймні після того, як у нього побував дільничний, чоловік перестав надсилати дівчині смс.

Валерій Патик уточнив: якщо ситуація з переслідуваннями повториться, до чоловіка буде вжито інших заходів впливу. «Його про це повідомили, - наголошує співрозмовник. – Чи дослухається до зауважень дільничного, залежить від нього самого. Його попередили: при повторенні переслідування, до нього знову приїде поліція. Про це ми дізнаємося від дівчини, яка у такому випадку одразу повідомить нам по зазначеному номеру телефону».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій Шукач

    круто, що про таку, як прийнято вважати, дрібницю - написали на такому рівні. втручання в особистий простір - не жарти.
  • Oleksandr Stoliarov

    >>"Втім, не виключено, що «вкинути» про неї неправдиву інформацію студентам може її кривдник" - чому не виключено і чому неправдиву? Отже є компромати на неї?

    Так а в чому заключається переслідуання? Написано, що застосовувати до нього

    "інші"заходи не було підстав, бо він нічого не порушував. І тут же написано, якщо повториться переслідування, то приїде поліція... Ну приїде і що далі? Що вчинив чоловік?

    Віктор Степанович, для чого ви про таке пишете?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up