Сьогодні відбудеться сонячне затемнення. Що категорично не радять робити

Сьогодні відбудеться сонячне затемнення. Що категорично не радять робити
  • Сонячне затемнення в 2017 році буде історичним і унікальним, тому що триватиме цілих півтори години.
  • Де та коли можна буде подивитись природне явище?
  • Що категорично забороняють та навпаки – наполегливо рекомендують в ці дні?

У 2017 році повне сонячне затемнення випадає на 21 серпня. Пік затемнення припаде на 21 годину 10 хвилин 30 секунд за київським часом.  Місяць повністю затулить сонце, а його обрамлення буде видно від Салема (штат Орегон) до Чарльстона (Південна Кароліна).

«Сьогоднішнє повне сонячне затемнення має назву «Велике американське затемнення». Його не можна буде побачити в Україні, а лише в Північній та частково в Південній Америці», - зазначає вінницька астроном Надія Почапська.

Однак астрологи попереджають, що свій вплив на людину сонячне затемнення справляє незалежно від того, бачили ви його чи ні.

Відео дня

NASA буде транслювати найдовше сонячне затемнення. У NASA створили сайт, де вестимуть трансляцію затемнення, викладатимуть фото та розповідатимуть про все, що відбуватиметься.

 

Сонячне затемнення: що не можна робити

У період сонячного затемнення та три дні після нього підвищується схильність приймати дуже "важливі", але в підсумку невірні рішення і здійснювати доленосні вчинки, які, швидше за все, будуть незворотними.

Експерти не рекомендують:

  • починати нові справи, особливо спонтанні, тобто якщо ті не були заплановані заздалегідь;
  • проводити серйозні медичні процедури: велика ймовірність невдачі;
  • брати участь в масових заходах;
  • приймати важливі рішення, від яких залежить майбутня доля: зміна роботи, пропозиція руки і серця, підписувати важливі документи і т.п. - краще почекати кілька днів;
  • злитися, дратуватися, затівати конфлікти.

В цей час також краще не приймати наркотичні і алкогольні речовини, так як ефект від них може бути занадто непередбачуваним.

Крім того, вважається, що деякі люди під час сонячного затемнення стають дуже дратівливими і незадоволеними. Їм рекомендується не роздувати їх мухи слона.

Сонячне затемнення: що можна робити

Втім, тиждень після затемнення, як і після молодика, астрологи називають часом активності і творчості. Так що ховатися під ковдрою не варто - краще приділити час творчості. Але головне - не забути очиститися, позбувшись не тільки від всієї накопичилася бруду за останній час, але і від деяких негативних рис характеру, які заважають. Для цього відразу після затемнення астрологи радять прийняти душ.

Сонячне затемнення дає можливість швидко позбутися від непотрібних зв'язків, застарілих ідеалів і цінностей. Наприклад, можна порвати з людьми, які вам не подобаються, вийти з поганої компанії.

Нагадуємо, що в серпні відбулося ще одне унікальне природне явище – місячне затемнення.

А між місячним та сонячним затемненнями можна буде спостерігати ще одне красиве природне явище -  серпневий зорепад Персеїди.

Варто зазначити, що зараз відкрився набір до безкоштовного астрономічного гуртка на базі Центру технічної творчості. Діти займаються в суботу та неділю. В Центр творчості є два великих телескопи. В астрономічному гуртку проводять дослідження та наукові роботи. Керівник гуртка – Почапська Надія Іванівна. Записатись можна за телефоном 098 -041-93-21 (Почапська Надія Іванівна)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    Потемнело, да. Смотрел. Луна наехала снизу слева.

    Но я же в Америке. К чему столько подробностей тому, что еще не скоро случится на Украине?
  • Володимир Помф'юк

    В лінку на сайт NASA помилка

    Olga Bobrus reply Володимир Помф'юк

    Дякую, виправила)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up