За героїзм, патріотизм та відвагу. Як привітали українських добровольців

За героїзм, патріотизм та відвагу. Як привітали українських добровольців
  • З 2017 року в Україні офіційно 14 березня відзначають День українського добровольця.
  • Цього дня шість років тому п'ять сотень бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.
  • З цієї нагоди добровольців привітали державні структури та президент.

Відеозвернення записала Національна поліція України.

— Це свято – данина поваги сміливим і самовідданим людям, які відгукнулися на заклик врятувати країну від збройної агресії у 2014 році. Добровольці – це ми, українці, люди різних професій, мешканці різних регіонів і навіть представники діаспори, які з доброї волі пішли на фронт, залишивши родину і роботу, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Президент Володимир Зеленський також привітав з Днем українського добровольця воїнів.

— Вкрай важливим для нас є збереження світлої пам'яті про героїв-добровольців, адже доки жива пам'ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України в тяжкий для неї час, хто віддав найцінніше – своє життя, доти не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей, — каже Зеленський.

Слова подяки у фейсбук висловило Міністерство оборони України.

— Вони були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Українські добровольці — це символ героїзму, патріотизму та відваги. Ми дякуємо вам за стійкість та мужність у боротьбі з агресором. Вічна пам’ять тим, хто загинув захищаючи Україну! Слава Україні! Героям Слава, — йдеться у повідомленні.

Тим часом, напередодні, 12 березня, у вінницькій міськраді захисникам вручили грамоти та грошові премії.

— Ми вітаємо людей, які за покликом серця стали на захист нашої держави ще шість років тому, коли почалася неоголошена війна і багато хто ціною свого здоров’я та життя боронив нашу країну. Від імені міського голови, виконкому міської ради та всієї вінницької громади дякуємо за ваші героїчні вчинки та подвиги, за те, що ви не дали ворогу просунутись вглиб держави. Бажаю вам здоров’я, сил і найголовнішого – перемоги та мирного неба, — зазначив секретар міської ради Павло Яблонський. 

Також у Вінниці 14 березня делегація прийшла до мультимедійної стели пам'яті Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО, скульптурної композиції «Дерево свободи», а також до меморіальної дошки, встановленої в пам'ять про загиблих у зоні проведення АТО/ООС, що встановлена поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ. Там відбулося покладання квітів.

До речі, у Києві заплановано ряд заходів з нагоди Дня добровольця. А вечері військові та волонтери зберуться біля стадіону НСК. Звідти вони пройдуть маршем до посольства Російської Федерації. Там активісти висунуть умови до влади:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up