Слідкуйте за повсякденним життям вінницьких велосипедистів у новому проекті «Щоденник велосипедиста»

Слідкуйте за повсякденним життям вінницьких велосипедистів у новому проекті «Щоденник велосипедиста»
  • З 14 жовтня стартує унікальний соціальний та екологічний вело-експеримент, метою якого стане формування велосипедної культури серед жителів Вінниці
  • Спілка молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з медіа-корпорацією RIA запускає новий проект «Щоденник велосипедиста»

 

В рамках проекту 10 успішних та відомих вінничан, різного віку, статусу, місця проживання, вело стажу, протягом 1 тижня пересуватимуться містом виключно на велосипедах, вирішуючи свої щоденні справи: їздитимуть на роботу, навчання, у магазин, банк, зустріч з друзями, вікенд тощо.

— Проект спрямований на популяризацію велоруху у Вінниці. Ми хочемо довести, що велосипед може бути альтернативою, як громадського транспорту, так і особистому авто, — каже організатор проекту Алла Данієлян. — Про усі радощі й труднощі учасники експерименту розповідатимуть у особистих вело-блогах. В них читачі зможуть дізнатись відповіді на різні питання.
 

 

Відео дня

Приклади питань:
Наскільки місто пристосоване для їзди на велосипеді?
Чи не обмежує велосипед твій звичний ритм та стиль життя?
Як перевезти велосипед на громадському транспорті?
Як пішоходи ставляться до велосипедистів?
У яких громадських закладах раді велосипедистам?

 


Починаючи з 14 жовтня, учасники будуть викладати свої блоги на сайті «20 хвилин». Тому слідкуйте за новинами. А нижче ви можете прочитати думку та очікування деяких учасніков проекту.


Людмила Бушинська, дизайнер одягу
— Про щось подібне думаю вже не перший рік. А чотири роки тому я навіть велосипед собі купила, але зрозуміла, що їздити на ньому по Вінниці мені ще рано. Люблю подорожувати, і в Європі зараз безліч туристичних вело-турів. Спорт там, як зуби почистити — це обов'язкова складова їхнього життя. Дуже хочу пересісти на цей вид транспорту та сподіваюся, що проект дасть мені потужний поштовх.


Світлана Ярова, депутат Вінницької міської ради
— Ми піднімаємо дуже важливе питання, в тому числі для міськвиконкому. З 2013 року у нас працює програма розвитку велосипедного руху Вінниці. Відповідно до неї, до 2020 року має бути 85 км велодоріжок. На сьогоднішній день їх близько 32 км.
Зізнаюся, що за останні 10 років я всього двічі сиділа на велосипеді. Друзі з-за кордону писали, що вони їздять взимку, і для них це нормально. Але для мене це буде складно.


Денис Малевич, власник проекту Dr. Malevych - aesthetic medical
— Якщо подивитися на моє ставлення до життя, то такий проект — буденність. Я люблю авантюри. Беру участь, тому що хочу підтримати молоду команду амбітних людей. У Вінниці погано розвинена велоструктура. Багато автомобілів, тому будуються парковки, мало велосипедів, тому на них не звертають увагу. Я приєднався, щоб бути прикладом для своїх однолітків, адже маю зв'язки з великою кількістю людей.


Мария Леванчук, відео-блогер
— В рамках проекту я буду знімати відео. Думаю, що це виклик для всіх нас. Особливо з огляду на погоду. Живу на Хмельницькому шосе, а тамтешні велодоріжки дуже погані. У цьому проекті ми і будемо розповідати, які у Вінниці зустрічаються труднощі, де припаркувати велосипед та покажемо наскільки це корисно. Можливо тоді вінничани будуть брати з нас приклад.


Тетяна Подолян, заступник голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини— Придумати проект і знайти на нього гроші — це півбіди. Набагато складніше його реалізувати. На цьому тижні я буду в Польщі та Німеччині, і в своєму блозі буду показувати, як розвинена велоструктура в країнах Європи.
Кажуть Вінниця європейське місто, а ми це завжди повторюємо, але в рамках проекту мені було б цікаво дізнатися, чи є самі вінничани європейцями? Сподіваюся, що у нас вийде показати, щось цікаве і реальне.
 



Повний список учасників проекту:

1. Людмила Бушинська — засновниця галереї «Інтершик», засновниця та дизайнер ТМ RUTA.
2. Володимир Грицик — завідувач редакції громадсько-політичних програм ВОДТРК «ВІНТЕРА».
3. Марія Леванчук — відео-блогер, студентка Донецького національного університету імені Стуса.
4. Денис Малевич — власник проекту Dr. Malevych - aesthetic medical, лікар-спеціаліст з прикладної естетики.
5. Інна Масленчук — засновниця мистецького фестивалю Coda Fest.
6. Ольга Мельник — співачка, фіналістка шоу «Голос країни 4».
7. Сергій Пліхта — підприємець, директор ресторану «Панорама».
8. Тетяна Подолян — заступник голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини.
9. Наталія Фурманова — власниця ресторану «Масай Мара».
10. Світлана Ярова — депутат Вінницької міської ради VII скликання.

Проект реалізовано за підтримки Міжнародної громадської організації DRA, Міністерства закордонних справ Німеччини, та Міської  молодіжної громадської організації «Екоклуб».
 

 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Daily

    интересно наблюдать как мы друг друга пытаемся укусить обгадить поставить выше над кем то-почему что я веду такой образ жизни а вы нет.Ведь проблема не в мамах с колясками  и не в пешеходах,а в местных властях которые выделяют землю под велодорожки ну извините меня это пародия,думаю многие из вас были на западе и видили нормальною дорожку,так давайте всё таки давить на власть .
  • Ковальский Олег

    Я как орг Ночных отвечу так: под конец сезона круто 5 балов за задумку, при средней температуре 4 градуса







    Приклади питань:



    1.Наскільки місто пристосоване для їзди на велосипеді?



    2.Чи не обмежує велосипед твій звичний ритм та стиль життя?



    3.Як перевезти велосипед на громадському транспорті?



    4.Як пішоходи ставляться до велосипедистів?



    5.У яких громадських закладах раді велосипедистам?







    1. Пока что 50/50 есть над чем работать, эта тема мусолиться уже два года;



    2. Нет, накатать в день от 20 до 50 км это кайФ



    3. Заплатил как дополнительный багаж и вези куда хочешь



    4. НЕГАТИВНО, особенно вело дорожка и ОНАЖЕМАТЬ с коляской



    5. АТБ, ГРОШ, Байкер Сити Паб, Макдональц и так далее
  • Котвицкая Алёна

    Ага, пусть попробуют проехать по специализированным велодорожках с двужущемися по ним "кеглям, тюлени и яжематерями" , везде успеть по делам и при этом не покалечить себя и велосипед!

    Антон reply Котвицкая Алёна

    Ну, это уже культура пешеходов, которая у нас не сильно развита. Кстати, не все велосипедисты по велодорожкам ездят тоже. Но в принципе дело в культуре и восприятии правил общества обеими сторонами. Короче тема довольно долгая и спорная...
  • Антон

    Вы по моему слегка чокнулись с этим велосипедным движением... Вело-день, вело-новыйгод, вело-девушки, вело-учитель, вело-100км, вело-открутка, вело-закрутка... Везде велосипедисты, велодорожки, вело-то, вело-сё... Под это дело уже нарисовалось куча так называемых "активистов", которые судя по всему просто подмазываются в нужные им сферы и места. Больше писать в Виннице не о чем? Пишите о детях, о родителях, о досуге. О чем-то еще, кроме велосипедов

    Славик Сапигура reply Антон

    Какой ужас, люди борются за здоровый образ жизни, и им это ещё и нравится...фуууу!!! Лучше бы бухали/кололись...



    Ну а в чем собственно проблема? Создай другое движение, если оно наберёт массовости, то и про него будут писать не меньше.



    Пишут, потому что на такие новости есть свои читатели.

    Не нравится, пропускай статью, и дальше читай, как все плохо, и и.п.

    Oleg Krupski reply Антон

    Є ще леді на велосипеді,  крутелики на великах,  велосімейка,  спільнота велокотовозів,  велохелоувін,  велоестафети,  велозмійка,  недільні велопокатушки.

    Виталик Войцицкий reply Антон

    А чим тобі велосипеди так не вгодили???

    Антон reply Виталик Войцицкий

    А я не говорил, что они не не нравятся. Просто в последнее время к ним очень много (через чур много) внимания. А у нас так: если к чему-то много внимания, значит это кому-то выгодно, и выгода эта явно не бескорыстная, и измеряется деньгами. Это и бесит. А еще то, что под это дело сразу находятся куча "активистов", депутатов и т.п. Больше нет на что внимание обратить?

    Igor Zavzyaty reply Антон

    Звідки стільки фобій?

    Антон reply Igor Zavzyaty

    А это не фобии, где здесь видны признаки фобий? Просто сейчас из велосипедистов делают чуть ли не богов, все для них, а под это дело подписываются много дармоедов и галимых пиарщиков...

    Igor Zavzyaty reply Антон

    Антоне, чому ви ніколи не дописуєте? Все у вас "вокруг да около". Так би й написали, що депутат Кудлаєнко  у перших рядах майже в усіх вело-заїздах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up