Шкільні лінійки, тарифи і призи за вакцинацію. Що зміниться у вересні для вінничан

Шкільні лінійки, тарифи і призи за вакцинацію. Що зміниться у вересні для вінничан
Навчання у школах буде очним. Діти на уроках можуть сидіти без масок, а вчитель — має бути в масці чи щитку /Фото ілюстративне, fb.com/SAMorgunov
  • З 1 вересня стартує навчання в школах. Воно буде очним, поки не зміниться епідемічна ситуація.
  • А от тариф на електроенергію, який мав бути в вересні, запускають з 1 жовтня. Що ще цікавого принесе нам перший місяць осені?

Шкільні лінійки під час карантину проводити можна, але у Міносвіти радять робити їх короткими. Пенсіонери самостійно можуть обирати, яким чином вони хочуть отримувати виплати — «Укрпоштою» чи на банківську картку. І ще вінницька мерія запроваджує розіграш призів для тих, хто вакцинувався від ковіду.

День знань

Стартує очне навчання у школах. Немає заборони проводити святкові лінійки до 1 вересня. Керівниця департаменту освіти міськради Оксана Яценко сказала, що рішення щодо лінійок приймають педагогічні ради шкіл.

— Формат і правила лінійки затверджують в школах. Єдина рекомендація — щоб дотримувались правил карантину, — сказала чиновниця.

Відео дня

У Міносвіти рекомендують робити шкільні лінійки короткими. 

Маски у школах залишаються: вчитель на уроці та перерві має бути в масці або захисному щитку.

— За постановами МОЗ України діти початкової школи (1−4 класи) навчаються без масок. Середня та старша школа (5−11 класи) мають одягати маски, але лише на перервах — на уроках вони теж можуть бути без масок, — каже директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

А от пускати чи не пускати батьків школярів у заклади — окремо вирішує колектив кожної школи.

Пенсії

З 1 вересня люди, яких не влаштовує доставка пенсій поштою, можуть самостійно обрати один з 44 банків, уповноважених на обслуговування пенсіонерів. Серед них і найбільші фінустанови — «Ощадбанк» і «Приватбанк». «Укрпошта» також продовжить доставляти пенсії (або передавати гроші пенсіонерам у відділеннях - авт.), як і раніше.

Зміна способу виплати пенсії проводиться на підставі заяви одержувача держдопомоги, повідомляють у Пенсійному фонді України. Водночас, за статистикою від вінницького управління ПФУ, пенсіонери-вінничани надають перевагу отримувати пенсії на картку: в серпні було виплачено 547 млн грн через поштові відділення і 926,6 млн грн — через банки.

Тарифи

Уряд залишив тариф на електроенергію без змін: на рівні 1,68 грн за кіловат-годину. Однак така ціна діятиме останній місяць. 

Далі ті, хто споживає менше 250 кВт на місяць будуть платити за тарифом 1,44 грн за кіловат. А ті, хто споживають понад 250 кВт за місяць — платитимуть 1,68 грн. Такі розцінки почнуть діяти з жовтня 2021 року, якщо уряд знову не передумає.

Для жителів Вінниці залишаються без змін тарифи на гарячу воду і опалення, на холодну воду та газ (для споживачів, що обрали річний тариф - авт.).

Подарують авто за вакцинацію

У вересні вінницька мерія запроваджує конкурс «Вакцинуйся. Збережи життя». Усі вінничани, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 в 2021 році, зможуть взяти участь в розіграші призів: 50 велосипедів, 50 телевізорів та суперприз — Toyota Corolla.

Для участі в акції потрібно: бути прописаним на території Вінниці й сіл, що входять до нашої міської громади; мати декларацію з сімейним лікарем; пройти повний курс вакцинації (отримати дві дози препарату від ковіду).

Щоб стати учасником акції треба зареєструватися на офіційному сайті Вінницької міськради на сторінці «Вакцинуйся. Збережи життя». Або написати письмову заяву учасника розіграшу в будь-якому «Прозорому офісі» Вінниці. Реєстрація учасників почнеться з 1 вересня.

Розіграші будуть проводити тричі: 19 жовтня, 15 листопада та 17 грудня. Вінничани, які взяли участь в першому розіграші, але не виграли призів, автоматично стають учасниками другого та третього розіграшів.

Переможців акції визначать за допомогою електронного сервісу, шляхом вибору випадкових чисел серед зареєстрованих учасників. 19 жовтня та 15 листопада буде розіграно по 15 телевізорів та 15 велосипедів. А 17 грудня – 20 телевізорів, 20 велосипедів та суперприз – автомобіль Toyota Corolla.

Раніше, нагадаємо, ми написали інтерв`ю з кращим вчителем Вінниці.

 

Читайте також:

Знову в школу! Перевірте за допомогою нашого тесту, що ви пам'ятаєте зі шкільної програми

Три дні, сотні артистів, тисячі вдячних глядачів. Яким запам’ятаємо четвертий Operafest Tulchyn

«Нащо ж ти вибігла!?» Підліток, що на Land Rover насмерть збив жінку, за місяць має здати «на права»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up