Шана това! У «Плеяді» вінницькі євреї святкують Новий рік (ФОТО, ВІДЕО)

Шана това! У «Плеяді» вінницькі євреї святкують Новий рік (ФОТО, ВІДЕО)
  • Другого жовтня святкують традиційне іудейське свято — Рош-ха-Шана — Новий рік
  • Цього року вінницькі євреї святкують у обласній філармонії
  • Як святкують єврейський Новий рік? Дивіться на фото і відео

Іудейський Новий Рік святкують протягом двох днів, 1-го і 2-го числа єврейського місяця тишрей. На Новий рік іудеї сурмлять у шофар (баранячий ріг). Під звук цього музичного інструменту євреї аналізують свої вчинки та дають обіцянку собі стати добрішою.

Біля філармонії розташувався музичний гурт, який виконував єврейські пісні. Під музику водили хороводи, танцювали та співали. Організатори пропонували тацнювати всім гостям:

— Навіть якщо ви не єврей, але відчуваєте себе євреєм, тоді приєднуйтесь до нашого танцю, — закликав чоловік.

Відео дня

На першому поверху «Плеяди» розташувалася арт-локація «Сімейний дворик», де можна пригощали солодощами та пропонували сфотографуватися на фоні менори.

Люди спілкувалися між собою та вітали словами «Шана това у метука,хавер!» (Гарного і солодкого вам року — авт.).

А на другому поверсі для вінничан відкрили фотовиставку про історію вінницкьких євреєв та про свято Рош-ха-Шана.

Previous Next

А о 17-й годині розпочався святковий концерт. У програмі вечора національної музики – виступ співачки з Києва Нaтaлі Шпігельмaн, столичного aнсaмблю єврейського тaнцю «Лехaйм» тa сaксофоніста Вaсиля Журбенка.  

Читайте також:

Завтра вінницькі євреї святкуватимуть Рош ха-Шана. Традиції та страви

Перший рейс з хасидами прилетів у Вінницю з запізненням на дві години

Якими легендами овіяний Меджибіж і чому до містечка з'їжджаються хасиди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Гриша

    откуда в Виннице взялись евреи ??? Все нормальные евреи давно уехали с Винницы. Кто умнее в США, Канаду или Германию, кто не очень умный в Израиль. Остались всякие шлимазлы или полукровки, которые тоже ищут возможность уехать с Украины, но пока по каким-то причинам у них не получается. Конечно за исключением Гройсмана и ему подобных. В США или Израиле столько не наворуешь, как в Украине, а в случае чего всегда можно уехать на Землю Обетованную, которая как известно не выдает своих граждан, поэтому 4 министра Януковича осели в Израиле... С Новым Годом - 5777 !!! ШАНА ТОВА !!!
  • Пупкин Вася

    Шолом панове ! ))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up