Сергій Борзов: Наш пріоритет - якісна освіта від села до міста (Департамент інформаційної діяльності ОДА)

Сергій Борзов: Наш пріоритет - якісна освіта від села до міста (Департамент інформаційної діяльності ОДА)

1 вересня школи Вінниччини відкриють свої двері для більше 165 тисяч учнів. Вперше за шкільні парти сядуть майже 17 тисяч першокласників. Для забезпечення якісної та доступної загальної середньої освіти в 2020 році держава надала субвенцій місцевим бюджетам Вінницької області на загальну суму 236 мільйонів гривень. Але в умовах епідемії коронавірусу, потрібно дбати і про здоров’я дітей та вчителів, про безпечний освітній простір.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«На будівництво і капітальний ремонт закладів освіти Вінниччини, закупівлю шкільних автобусів, «Нову українську школу», оновлення харчоблоків в шкільних їдальнях, закупівлю обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій держава виділила 236 мільйонів гривень. Забезпечення закладів освіти всім необхідним для дотримання карантинних вимог – це вже обов'язок структур, які утримують школи. В містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах, які перебрали на себе управління освітою – це завдання місцевих рад. В інших населених пунктах - відділів освіти районних державних адміністрацій. Батькам не повинні писати списки з вимогою принести мило, засоби для дезінфекції, чи сміттєві пакети», - зазначає голова обласної державної адміністрації.

Сергій Борзов в школі

«Оновлення освітньої інфраструктури з врахуванням вимог доступності є одним з пріоритетів програми Президента «Велике будівництво». Завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку Вінниця в 2020 році має нову гімназію на Поділлі. Цього року держава виділила найбільшу за весь період суму – 44,6 млн гривень, аби добудувати навчальний заклад, на який жителі мікрорайону Поділля чекали більше 7 років. Це третя школа в місті, збудована за часи незалежності і одна з найкращих в Україні. Ще чотири загальноосвітні заклади в Оратівському, Іллінецькому, Ямпільському та Чернівецькому районі повністю оновили свої будівлі за підтримки програми «Великого будівництва». Школярі навчатимуться в комфортних умовах», - говорить Сергій Борзов.

Школа на Поділлі

В 2020 році з державного бюджету Вінницькій області виділена найбільша за останні три роки сума субвенції на «Нову українську школу» - 49,7 млн гривень. Кошти передбачені на закупівлю меблів, навчальних дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання в кабінети початкової школи та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень.

«Цього року в школах Вінницької області сформовано 950 перших класів. До шкіл піде 16,7 тисяч першокласників. Важливо, щоб діти отримували якісну освіту та мали рівні умови, незалежно від того, де вони живуть в селі, чи у великому місті», - зазначив Сергій Борзов.

Кабінет початкового класу

Більше грошей дали і на придбання шкільних автобусів. Минулого року за державного фінансування закупили лише 15 автобусів на область, в цьому році закуплять 25 шкільних автобусів. Сума державної субвенції Вінниччині - 46,5 млн гривень.

«Очікуємо поставки автобусів, які підвозитимуть дітей в школи Піщанки, Томашполя, Оратівського, Шаргородського, Мурованокуриловецького, Барського, Крижопільського, Калинівського, Вінницького районів, міст Жмеринка, Немирів, Гнівань, Іллінці», - повідомив Сергій Борзов.

Шкільний автобус

Планується придбати обладнання для 5 STEM-лабораторій та 52 математичних кабінетів у 28 навчальних закладів Вінниччини. На це з державного бюджету в 2020 році виділено 27,5 млн гривень.

«Кожен навчальний заклад формував свої потреби. Це не лише комп’ютери. Передбачена закупівля 14 комплектів для моделювання, двох 3D принтерів, 3D сканера, інтерактивної панелі, тренувального поля для навчальних занять з робототехніки та інше обладнання», - уточнив Сергій Борзов.

Вперше держава виділила кошти на оновлення обладнання у харчоблоках 36 шкільних їдалень області. Сума субвенції для Вінницької області – 16,1 млн гривень. Забезпечення якісного харчування в закладах освіти - це здоров’я дітей.

«Маючи таку державну підтримку, місцева влада зобов’язана зробити усе необхідне, щоб створити безпечні та належні умови для навчання дітей. Якісна освіта від села до міста – завдання влади на всіх рівнях», - говорить Сергій Борзов.

«Вітаю з Днем знань»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up