Що про Вінницю написало британське видання Financial Times

Що про Вінницю написало британське видання Financial Times
  • У найстарішому бізнес-виданні Великобританії опублікували статтю про бізнес, який повертає українських мігрантів на роботу додому.
  • Зокрема, автор як приклад показує Житомир та Вінницю. Саме в цих містах нещодавно відкрили нові підприємства, де сукупно працює біля 4000 людей.

Автор статті «Ukraine industries strive to bring workers home» Роман Олеарчик пише, що після анексії Криму Росією в 2014-му економіка України скоротилася на 17 відсотків за два роки.

Але з іншого боку відомі світові компанії, такі як Leoni, Fujikura та Yazaki, створюють свої виробничі потужності в Україні. Серед причин чому компанії обирають Україну, так це менше витрат на податки та зарплати, ніж в країнах Центральної та Східної Європи.

Хоча ці 300 - 500 доларів, які вони готові платити, влаштовують українських заробітчан, що повертаються додому з Польщі та інших країн Європи.

Відео дня

Аби це показати автор дає історію 32-річного Євгена, який раніше працював будівельником в Польщі. Але після того як в Житомирі відкрили завод Кромберг енд Шуберт (збирають автомобільні кабелі - авт.) повернувся додому.

— Люди сьогодні йдуть до Польщі за ті ж зарплати, які ми заробляємо тут. У чому сенс кидати все, твою родину і дітей, за незрозумілі перспективи за кордоном?, — казав Євген, в якого тепер є донька.

Про Вінницю FT пише, що в цьому місті є індустріальний парк, в рамках якого вже працює один завод «Green Cool» та заплановано будівництво заводу австрійської компанії HEAD.

Зокрема, наводяться враження інвестора щодо співпраці з місцевою владою в процесі реалізації проекту.

Ігор Гуменний, засновник групи UBC, українського бізнесу, чверть власності якого належить Європейському банку реконструкції та розвитку, хвалить місцеву владу за те, як швидко вони видали дозволи на будівництво фабрики в новому індустріальному парку, — йдеться в статті Financial Times.

А про міського голову Рома Олеарчик пише, що Сергій Моргунов заявляє про відкритість Вінниці для інвесторів.

— Він прагне повернути українців на батьківщину. Меморандум, підписаний цього літа з виробником спортивного обладнання Head, передбачає відкриття другого заводу в індустріальному парку, який вироблятиме лижі, спортивне взуття та кріплення.

І наостанок Financial Times додає, що в Україні за останні три роки відкрили понад 120 заводів, українських товарів — починаючи від зубної пасти та закінчуючи взуттям, стає все більше на полицях магазинів.

Довідка. Financial Times — впливова щоденна британська газета міжнародних фінансових кіл з загальним накладом близько 200 тисяч примірників. Видається англійською мовою в 24 містах світу. Спеціалізується на публікації та аналізі новин зі світу фінансів та бізнесу. Головний офіс газети знаходиться в Лондоні. Заснована в 1888 році.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марина Панченко

    Інвесторам просто тупо вигідно кидати наш народ  на гроші. За кордоном їм довелося платити набагато більшу заробітну плату  персоналу, але навіщо якщо є Українці , і наче з'являються робочі місця , а з іншого боку рівень життя не змінюється нашого народу. В нас як завжди обіцяють багато а в кінцевому результаті це все обіцянки  .😤

    Петро Олексійович reply Марина Панченко

    ага за кордоном є  понад 1мрлд робочих рук готових працювати за 30$ а не за 300))) Навіщо інвестору відкривати завод в україні якщо можна відкрити в ефіопії і платити в 10 раз менше????
  • Игорь Мазур

    Не знаю як в Житомирі, но в Вінниці  зарплатня 200$ "брудними", а не 300-500 як написано в статьї

    Задунайский Торонтуй reply Игорь Мазур

    статті
  • Задунайский Торонтуй

  • Валера

    Ну всё,заживём!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up