Самооборона «побилась» з Народною Волею через квартиру

Самооборона «побилась» з Народною Волею через квартиру
В редакцію 20minut.ua зателефонував читач і повідомив, що вінницька Самооборона разом з Державною виконавчою службою прийшла виселяти його знайомих з квартири. За його словами представники Самооборони зламали двері і викинули людей з квартири. На місці побував журналіст.

Представники Самооборони Вінниці та представники Народної Волі виявились втягнутими у конфлікт, пов’язаний з правом  власності на квартиру на вулиці Соборній. Теперішні і колишні власники не змогли з’ясувати стосунки з допомогою правоохоронців і звернулись за допомогою до громадських формувань.
За словами учасників конфлікту, юридична тяганина навколо квартири на вулиці Соборній, 91 тягнеться вже давно. Мешканці квартири заставили її під кредит у банку «Форум», але не виплатили кредитні кошти. Квартиру продали на аукціоні за 10 тисяч доларів США. Судова тяганина тривала більше року. Суд прийняв рішення на користь покупців. Колишні власники з квартири виселятись не стали.
Сьогодні, 25 серпня, близько 10.00 представник покупців прийшов виселяти мешканців квартири з Державною виконавчою службою, міліцією та  сімома самооборонівцями. Біля дверей квартири їх вже чекали п’ятеро активістів Народної Волі.
Коли приїхав журналіст, на дверях квартири вже встигли змінити замки. Виконавча служба описувала майно за зачиненими дверима. Сторони конфлікту чекали в дворі будинку розбившись на групи.
- Нова власниця квартири звернувся до Самооборони із заявою, - розповідає начальник штабу Самооборони міста Вінниці Віталій Пілманіс. – Просила посприяти виконанню рішення суду та прослідкувати за додержанням законодавства України. Ми прийшли прослідкувати за охороною громадського порядку через те, що невідомі люди погрожують власниці і перешкоджають їй потрапити до квартири. Ми представились, показали посвідчення і не чинили ніяких неправомірних дій.
Віталій Пілманіса показав заяву, яка надійшла від власника квартири на адресу Самооборони від 18 серпня 2015 року.

Активіст Народної волі Андрій Вербицький розповів, що мешканці квартири, яких прийшли виселяти, звернулись до них з усним проханням подивитись за порядком.
- Ми стояли на сходовій клітині, яка належить жителям будинку, і не пускали бандитів в погонах, щоб вони не пошкодили чуже майно, - розповідає Андрій Вербицький. – Спочатку нам погрожували, що приїде міліція і розбереться з нами, а потім представники Самооборони відтиснули нас силою і притиснули до стіни.


Син власниці квартири, яку прийшли виселяти, Сергій розповідає, що мати вже кілька тижнів знаходиться в лікарні з інфарктом. Коли прийшли представники самооборони та виконавчої служби, в квартирі були його дружина з дитиною. Вони не відкривали двері і виконавці зрізали замки.

Представники колишніх власників квартири та сусіди жалілись на те, що самооборонівці поводили себе грубо.
- Зараз, коли ви приїхали, поряд стоїть представник міліції, Віталій веде себе виховано, - розповідає Віктор Григорович, який зателефонував в редакцію. – Перед цим Віталій вів себе так, як показують у бандитських фільмах: вибивав та кричав. Для того щоб з’ясовувати право власності є суд, а виконувати рішення має виконавча служба. Я не розумію хто ці люди і яке право вони мають ось так приходити і щось вимагати.
Кілька сусідів по будинку  також стали на сторону колишніх власників квартири.
- Таке виконання Державною службою своїх обов’язків викликає багато запитань, - розповідає одна з сусідок. – Я сварилась з цими молодими людьми, які прийшли до дверей квартири, розмовляла з ними. Говорила, якщо ви хочете відпочити, будь ласка, парк поряд. Ідіть в парк і відпочивайте, якщо виникне якась ситуація, ви можете підійти. Але тут же немає з ким розмовляти. Я кажу: представтесь, давайте ваші документи, у нас тут і так прохідний двір.

Пробувши біля будинку на вулиці Соборній близько чотирьох годин представники Самооборони і Народної  розійшлись потиснувши один одному руки. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Це лишній раз доказує, що з банком краще не зв"язуватись. Дуже шкода родину, куди їм тепер діватись та ще й з дитиною. Сподіваюсь у них все буде добре.
  • Anonymous

    новый, намного лучше предыдущего! уровень жизни и разборок! этого хотели пришибленные с кастрюлями на голове на винницком майдане?))

    надо было еще чумака туда и 15 грамаду, для полной "компетенции"

    миздобулы, одно слово.
  • Анонім

    В этой новости прекрасно все!

    Анонім reply Анонім

    Правий Сектор прийде - ПОРЯДОК НАВЕДЕ !!! (без чумака)

    Анонім reply Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up