Розклад богослужінь у храмах міста. У Різдвяну ніч у церкву можна буде дістатися безкоштовно

Розклад богослужінь у храмах міста. У Різдвяну ніч у церкву можна буде дістатися безкоштовно
  • У ніч з 6 на 7 січня прийде світле і радісне свято Різдва Христового, тому у багатьох храмах заплановані святкові богослужіння
  • Оскільки деякі з них пройдуть у нічний час, було прийнято рішення пустити у напрямку святинь безкоштовний громадський транспорт

 

На прес-конференції щодо відзначення на Вінниччині Різдва Христового, представники різних конфесій міста розповіли, як будуть проходити богослужіння у храмах. Щоб вінничани могли зручніше діставатися у церкву: у Різдвяну ніч містом буде курсувати безкоштовний транспорт.

 У нічний період головними напрямками Вінниці буде ходити безкоштовний громадський транспорт,  сказав начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігор Салецький.
 


 

Відео дня

Українська православна церква Київського патріархату
У храмах Київського патріархату на протязі різдвяних свят відбуватиметься богослужіння: у Святий вечір  о 17:00. Нічної літургії не буде. А 7, 8 та 9 січня, о 9 годині ранку будуть святкові божественні літургії.

Українська православна церква Московського патріархату
Богослужіння вібдуватимуться у 35 храмах. Початок служінь о 23:30 до 03:00. Служба завершиться колядками. Також, 9 січня у Вінниці пройде фестиваль  «Різдвяні колядки», початок о 16:00 у Будинку офіцерів.

Українська греко-католицька церква
У центральному храмі на вулиці Київській, різдвяні богослужіння розпочнуться 6 січня в 7:15 «Царськими часами» і завершаться освяченням проскури. О 23 годині розпочнеться богослужіння, яке передує урочисті літургії, воно стартує о 12 годині ночі. А 7 січня, о 9 годині ранку буде літургія для тих, хто по різним причинам не був у храмі. Продовження різдвяних святкувань заплановані на 7, 8, 9 січня.

Церква євангельських християн баптистів
Баптисти продовжують святкувати Різдво, адже розпочали відзначати народження Сина Божого 25 грудня: 6 січня о 18 годині в усіх церквах будуть проходити богослужіння. А 7 січня, у суботу богослужіння у церквах розпочнуться о 10 годині ранку і о 5 годині вечора. Продовження святкувань пройде 8 січня о 10 ранку та 5 годині вечора.

Церква християн віри євангельської
Богослужіння будуть проходити у молитовних будинках Вінниці у п’ятницю вечері та у суботу вранці. Сьомого січня служба розпочнеться о 10 годині ранку, 9 січня у Центральному парку пройде святковий концерт.

Українська автокефальна православна церква
У храмі, який  розташований на території кладовища «Підлісне», вулиця Анастасії Медвідь, 2 святкові богослужіння будуть відбуватися 6 січня: о 9 годині читатимуться «Царські часи», далі служба  за церковним уставом. Цього ж дня о 16 годині відбудеться вечірнє богослужіння. Вранці, 7 січня, о 9 годині відбудеться святкова божественна літургія. Також, 8 січня о 9 ранку відбудеться божественна літургія.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    "Українська православна церква Московського патріархату

    Богослужіння вібдуватимуться у 35 храмах."

    Тут варто задуматися,35 московських храмів-а чи не замало це для нашого міста?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up