Рецепт лінивих голубців від Клопотенка. Як зекономити час на смачній страві

Рецепт лінивих голубців від Клопотенка. Як зекономити час на смачній страві
  • Сьогодні час є категорією нової розкоші. Все менше годин чи хвилин хочеться проводити за приготуванням смачненького.
  • А от таку улюблену для багатьох страву, як голубці, наші батьки колись робили у вихідний день і часом, процес затягувався чи не пів дня.

— Ми спростили підготовку страви та пропонуємо рецепт так званих лінивих голубців. Її сутність традиційна – це поєднання смаків м’ясного фаршу, білокачанної капусти та чималої кількості томатного соусу. Зусиль витратите значно менше, а результат вас вразить. Гарантуємо! — обіцяє кухар Євген Клопотенко.

Для тих, хто має час та натхнення зверніть увагу на рецепт у класичному варіанті голубців у мультиварці, з м’ясною начинкою.

Поради 

Капусту для лінивих голубців можете обрати будь-якого розміру, бо начинку не знадобиться загортати в окреме листя. Ми пропонуємо взяти маленького качана й буде достатньо половинки капустини. Якщо в наявності велика головка, то відріжте четвертину або орієнтуйтеся на кількість капусти в залежності від об’єму запланованої страви.

Відео дня

Від сорту капусти залежить кількість часу її тушкування. Якщо капуста молода, то буде готова чи не миттєво. Капуста пізніх, так званих зимових сортів, потребує довшого тушкування. Знімайте пробу в процесі та визначайте орієнтовний час трохи більше або трохи менше зазначеного в рецепті.

Коли подаватимете ліниві голубці до столу, вони можуть бути цілковито самостійною стравою, особливо разом з топінгом зі сметани та сезонної зелені або ж приготуйте до них салат зі свіжих овочів.

Рецепт

Інгредієнти:

  • 125 г рису
  • 250 г води
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 50-70 г вершкового масла
  • ½ качана білокачанної капусти (маленької)
  • 500 г фаршу телячого або асорті
  • ½ ч. л. коріандру меленого
  • 400 г томатів (у власному соку)
  • 200 г сметани
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець до смаку

Приготування починаємо з підготовки рису. Добре промийте 125 г крупи і залийте її холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.

У цей час підготуйте інші інгредієнти. Придбайте готовий м’ясний фарш з одного виду м’яса чи зробіть асорті. Також доречно буде приготувати його самостійно вдома, наприклад, з пісної м'якоті свинини. Вам знадобиться 500 г готового фаршу.

Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості та прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин. Цей маневр зробить майбутні голубці соковитими й ніжними. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші ½ ч. л. меленого коріандру.

Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці у формі продовгуватих котлет або іншої потрібної для вас конфігурації. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії та викладіть ліниві голубці в один шар. Постарайтеся міцно притискати один до одного, бо голубці будуть всмажуватися і відстань між ними природно збільшиться.

Для соусу попередньо з'єднайте нарізані томати у власному соку (400 г) та 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.

Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

 

Читайте також:

У цей день вітайте Максима. Історія, заборони і прикмети 11 травня

На лікування до Європи відправляють хворих з Вінниччини. Як можна потрапити?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up