Рецепт американського пирога з грушами або сливами: вінничанки готують смакоту

- В Україні неспокійно та багато вінничан не можуть вийти на роботу. Але наші земляки не сидять без діла вдома. Вони готують різну смакоту.
- Каріна Марченко радить приготувати американський пиріг та ділиться рецептом.
— Що ж, коли не дають півдня вийти на роботу — будемо готувати. Судячи за кількістю рецептів у ленті та сторіс, я сьогодні не одна така, — пише вінничанка Каріна Марченко.
Вона зазначає, що це мав бути американський пиріг із сливками, але Каріна їх не знайшла, то взяла груші.
Інгредієнти :
- сливи якщо брати - 12-15 шт ( грушки в мене пішли дві всього)
- масло вершкове 120 грамів
- цукор 200 грамів
- борошно 250 грамів
- яйця 2 шт
- розпушувач
- лимон для поливки
- кориця або мускатний горіх
- мигдальна стружка та «золотий» цукор для прикрашання.
Рецепт
Розмішуємо розтоплене вершкове масло, цукор, взбиваємо. Додаємо яйця і знову збиваємо.
Сюди ж борошно і розпушувач.
Можна в тісто також корицю або мускат, цього забагато не буває
Тісто готове, виложити у форму, я брала досить не високу формочку. Бо тіста тут не багато.
Якщо у вас сливки, викладаємо їх половинками зрізом донизу. Груші можна гарненько по колу виложити.
Трохи збризнути лимонним соком, додати 1 стол. ложку цукру, корицю, мигдаль, прикраси якісь.
Запікати при 180 градусів 35- 45 хвилин ( це як в кого духовка пече, перевіряємо шпичкою готовність)
Усе, готово)
Подаємо на свій смак, із чаем, кавою, вершками.
Читайте також:
Рецепт «заспокійливої» яблучної смакоти від Олени Павлової
Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.