Рестораторів у Вінниці вчать розвивати свій бізнес

Рестораторів у Вінниці вчать розвивати свій бізнес

У Вінниці проходить Бізнес-інтенсив «HoReCa.Restart». Розрахований він був на 150 учасників, але цей захід викликав жвавий інтерес у рестораторів, і хоч скільки стільців не доставляли, вільних місць у залі не було. Про що ж тут говорять, і які очікування в учасників?

– Я ресторатор-новачок. Мій заклад працює вже три роки, але я його перекупила і зараз міняю концепт тому що він не дуже рентабельний, - каже учасниця Ліна Звєрініна. – Тут я для того, щоб отримати якнайбільше корисної інформації про цей бізнес.

Вінничанин, шеф-кухар Віталій Жизневський три місяці не був у Вінниці, але приїхав, спланувавши свої справи так, щоб потрапити на бізнес-інтенсив.

– В минулому я не зовсім успішний ресторатор, сподіваюся у майбутньому все складеться вдаліше, – каже чоловік. –  Сюди прийшов послухати людей з великим досвідом, які можуть дати якийсь поштовх, напрямок, в якому варто розвиватися та  поради, яких помилок потрібно уникати. Тут буде Дмитро Борисов, який мені дав одну задумку, але, поки що не хочу про це говорити.

Засновниця проектів «Подільська кухня», «Клуб Подільської кухні», «Гастрогід Вінниччина» Олена Павлова розповіла, що має на цьому заході свою мету.

– Чесно кажучи в мене дуже шкурний інтерес. Нарешті ресторатори зрозуміють, що подільська кухня існує, що її можна  використовувати, що її треба розвивати і для того щоб перемагати завтра, треба готуватися сьогодні і шукати якісь спільні  проекти і рішення, а не битися в конкурентній боротьбі, - каже пані Олена.– Ресторатори на сьогодні у Вінниці не згуртовані. Немає жодного об’єднання. І це дуже погано. Бо це той засіб, яким можна вирішувати багато питань. І це та сила, яка може здійснювати в тому числі і зрушення в дослідженні подільської кухні. Так як це зробили галицькі ресторатори, ресторатори Львова. Вони об’єдналися і зрозуміли, що їм треба виходити на новий рівень, що туристи які приїжджають у місто, не хочуть піци чи бургерів. Вони хочуть автентичної галицької кухні і вони почали досліджувати її. Насправді важко перейти на автентичну кухню, тому що вона не досліджена, ні технологічних карт, ні рецептів як таких не має. Тому я дуже сподіваюся, що ми нарешті зрозуміємо цінність локальної кухні і цінність об’єднання.

Розповідатимуть про те, як зробити свій заклад успішним, про комунікацію з клієнтом,  про стандарти, безпеку та автоматизацію бізнесу, спікери з усієї України. Своїми історіями успіху поділяться киянин Дмитро Борисов (бренд-шеф і засновник Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова), ресторатор з Чернівців Яна Дімітрова, готельєр Юлія Косенко, співзасновник Гірсько-лижного туристичного комплексу «Мигово» Сергій Герасимов з Чернівців,  винороб Іван Плачков, перший шеф-кухар ресторану «Криївка» Оксана Черепанич.

Поділяться професійними секретами бізнес-тренер зі Львова  Людмила Калабуха та засновник гастрономічного проекту «13 шефів» Андрій Валовий. А Олена Павлова презентує гостям «Подільську кухню»

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

21:20 «Не лікуйте дітей у шаманів» Лікар-ортопед про дитячу поставу та як її виправити stars 21:01 «Корисна програма»: як вибрати якісний плавлений сир? (Пресслужба Інтер) play_circle_filled photo_camera 19:45 Більше півмільйона премії для директора. Про зарплати на державних «Електричних системах» play_circle_filled photo_camera stars 19:02 «Вінницького перця» Гуменюка президент призначив керувати РДА на Хмельниччині play_circle_filled Від читача 16:28 Асоціація міст України запропонувала власну Концепцію змін до Конституції 18:15 «Мам, мені нема коли жити»: чому вінницькі батьки обирають для своїх дітей домашню освіту photo_camera stars 17:02 Cім’ї загиблих Героїв Небесної Сотні отримали матеріальну допомогу 15:58 Синоптик попередила про активний циклон, який суне з Німеччини 15:01 На автостоянці охоронник порізав дружину. Вінничанку рятують у протишоковому відділенні 14:01 Штрафи за неправильну парковку надсилатимуть власникам авто 13:53 Закликають скасувати абонплату на газ. Обласні депутати звернулися до Президента України 13:10 «Лікарі сказали ставити три стенти»: ветерану АТО потрібно 150 тисяч на операцію 12:58 На Привокзальній не розминулися водії Dacia та маршрутки. Постраждали пасажири photo_camera 12:08 Важливе за вчора. Найцікавіші новини 20 лютого, які ви могли пропустити 11:43 Чому «закривають» районні лікарні у області? Пояснює голова ОДА Скальський 11:31 Старшокласників запрошують на день відкритих дверей у ВНТУ 10:46 У п’ятницю вінничанам відключили гарячу воду. Перелік адрес, де монтують тепломережу 10:09 Кліматичне обладнання необхідне кожній оселі (Новини компаній) 09:59 З Китаю у літаку повернулися мешканці Вінниччини. Як почуваються евакуйовані? play_circle_filled 09:11 У цей день 73 років тому з'явилася фотокамера Полароїд. Історія, заборони і прикмети 21 лютого photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up