Реконструкцію на проспекті Космонавтів мають завершити до кінця жовтня

Реконструкцію на проспекті Космонавтів мають завершити до кінця жовтня
  • Реконструкція проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької) розпочалася в липні цього року
  • За цей час вже вклали плитку, новий асфальт на дорозі, паркінг для машин, зробили велодоріжку та поставили ліхтарі
  • Окрім того для фонтану «Сонячна система» вже поставили фігуру людини

На початку липня розпочалася нова реконструкція проспекту Космонавтів. На цей раз взялися за ділянку від Порика до Келецької. Тендер на виконання робіт отримало багатопрофільне приватне підприємство «Сфера». Усього витратять близько 26 мільйонів гривень, де 21,5 мільйон взяли з Державного фонду регіонального розвитку.

 
 

Вхід з боку Порика вже має оновленний вигляд: тут закінчили вкладати плитку, що за стилем збігається з першою чергою Космонавтів (від площі Могилка до Порика). Робочі забрали «вагончик», на місці якого вже є паркінг. Нагадаємо, за проектом біля Космонавтів має бути місць для стоянки 28-30 авто.

Вже стоять по місцям більшість з ліхтарів, яких має бути 265! Залишилося поставити світильники біля фонтану, що на Келецькій. Також не вистачає біля фонтану ще й плитки, яка буде складатися з семи кольорів.

Відео дня
pan class="ck_img_caption">Поки що не вистачає лавок. Їх вмонтують коли закінчать основні роботи по реконструкції проспекту

Посередині другої черги Космонавтів вже є підвищенний пішохідний перехід. Автівки не зможуть тут «пролітати» на швидкості, що підвищує безпеку перехожих.

Так діє подібний перехід в Івано-Франковську. Подібну конструкцію запропонував мер Вінниці Сергій Моргунов зробити на переході між двома частинами Космонавтів (вулиця Порика).

Вже є алеї з міні-площами, де розташують дитячі майданчики.

Previous Next
Previous Next
Previous Next

Фонтан також вже вкладений плиткою, на відміну від пішохідної дорожки до нього. Також майже до кінця доробили велосипедну доріжку. А в центрі поставили фігуру, що символізує людство.

Фонтан на Келецькій. Вже стоїть фігура людини, що символізуватиме людство. Навколо неї розташують планети Сонячної системи

Велодоріжка. Вже є розмітка та її довели майже до кінця проспекту

Нагадаємо, основні роботи по реконструкції другої черги проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької — авт.) планують завершити у кінці жовтня. І в наступному році мерія хоче почати ремонти вже третьої черги проспекту — від Келецької до Андрія Первозванного (колишня Стахурського).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up