Ранкову зарядку під Despаsito проводить у таборі третьокласник Сашко

Ранкову зарядку під Despаsito проводить у таборі третьокласник Сашко
Однокласники Сашка Сталіславенка не стримують радості від перемоги у танцювальному батлі
  • У пришкільному таборі Немирівської СШ №1 ранкову гімнастику проводив вчитель фізвиховання
  • Чому цю справу педколектив доручив… третьокласнику?
  • Як учні сприйняли нового «вчителя»?

Сашко Станіславенко, третьокласник Немирівської школи №1 імені Леонтовича, здивував директора табору  Валентину Бондарчук.

 -Він підійшов до мене і каже: «А можна проводити зарядку під музику?», - розповіла журналісту 20 хвилин/ RIA пані Валентина.(на змінку внизу) – Я відповіла: «Ми порадимося з учителями, думаю, що можна». А він одразу задав ще одне запитання: «А можна я буду таку зарядку проводити?»

Відео дня

Як Сашко демонстрував перед учителями нові вправи ранкової гімнастики, як кожного наступного ранку додав до них щось нове, під яку музику табір готовий був танцювати довго-довго, ділиться враженнями Валентина Бондарчук.  

Мамі не сказали

-Бачили б ви, з яким ентузіазмом Сашко демонстрував нам вправи,я кі наступного ранку мав показувати на зарядці, а вся школа повторювати їх за ним, - говорить директор табору. – Самому хотілося танцювати. За основу він взяв популярний нині музичний хіт «Десь по світу».

Вчителям сподобалося те, що демонстрував Сашко Станіславенко. Схвально відгукнулася про ініціативу учня педагог-організатор Тетяна Бузенюк, але вирішальне слово було за професіоналом у танцях, хореографом  Наталією Романюк. Вирішили провести експеримент. Відповідальні справу доручили учневі, бо знали, що він змалку відвідує заняття у танцювальній студії «Ритм». Крім того, у нього справді цікаво виходило. Загадкою залишалося одне: як учні сприймуть? Для своїх ровесників він авторитетний, а для старшокласників?..

Місцем для ранкової гімнастики служить шкільне подвір’я. Колориту додає старий дуб, що росте тут. Сашко невеликий на зріст, бо ще дитина. Його вправи не могли б бачити понад сотня дітей, що шикувалися на зарядку.

-Вирішили, що ведучий буде стояти на підвищенні, - продовжує директор табору. – При вході у приміщення є східці. На них він і стояв. До речі, музику він сам записав з Інтернету. Може, з друзями, не знаю.

Коли прозвучали перші упізнавані акорди Despаsito, подвір’я загуло від вигуків радості . Вихованці табору із задоволенням повторювали вправи, що їх демонстрував ведучий. Тривала зарядка 15 хвилин – з 8 години 45 хвилин до девятої. Коли закінчилася і музика стихла, прані Валентина запитала в учнів: « Ви згодні, щоб Станіславенко й надалі проводив її?» У відповідь пролунало дружнє голосне «Таааккк!!!»

-А мама Сашка знала про ініціативу сина, про її підтримку дирекцією табору? – запитує у пані Валентини.

-Ні, ми їй про це не говорили, хоча вона, Людмила Євгенівна, наша колега. Можливо, Сашко поділився, не знаю.

Десять музичних зарядок провів третьокласник. Щоразу додавав нові вправи. Перед тим, як запропонувати їх загалу учнів, демонстрував учителям. Вони схвально оцінювали їх і давали добро.

-Я запитувала Сашка, коли ти придумуєш ці новинки, - каже пані Валентина. – він так відповів: «Буває, перед сном, або коли вночі прокинуся, думаю. А буває, слухаю музику і у такт уявляю рухи..»

Чому тільки 10 зарядок? Бо табір закінчився. До речі, Сашко був командиром свого загону. Разом з однокласниками брав участь у музичних батлах. Його загін став переможцем. Хореографом і виконавцем, звісно, ж був Станіславенко.

Він ще й вірші гарно декламує

Дивлячись на малого, скромного хлопчину, складно уявити, що він сам підійшов до вчителів з такою пропозицією. А демонструвати вправи перед десятками учнів різних класів, хіба не ніяково? Думав, що Сашко зараз розповідатиме про все це безупину. А він під час розмови тільки й те сказав, що ходить на заняття в студію «Ритм», повідомив, що заняття проводять Леся й Богдан Андрієнки.

-Чому подобається Despаsito?

-Бо це всім подобається

Валентина Бондарчук, яка була поруч зі своїм вихованцем, сказала, що її талановитий вихованець не звик до такої уваги  від журналістів. Тільки цим пояснюється його  мовчання. Розповіла також, що Сашко ще й гарно декламує поезію. Бере участь у художній самодіяльності.

Не тільки танцює, а й читає. На районному конкурсі читців поезії Тараса Шевченка здобув друге місце. Було це у березні нинішнього року. Конкурс проводили з нагоди річниці з дня народження Кобзаря.

Старший брат Сашка 10-класник Євген також захоплюється танцями. Талановиті Станіславенки, що скажеш. Одного з них чекає велика сцена. Якщо Сашко навіть вночі думає про танцювальні рухи!..

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alexei Tomchuk

    Спасибо водке, за наше счастливое детство!
  • Пан Пан

    Під  банером NemiroFF???????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up