«Раділи як на Новий рік». Дім на Академічній отримав світло в кожну квартиру

«Раділи як на Новий рік». Дім на Академічній отримав світло в кожну квартиру
Учасники ініціативної групи будинку на Академічній,56а
  • Після трьох років боротьби мешканці новобуду на Академічній, що у Пироговому, тепер отримують електрику в кожну квартиру окремо.
  • Раніше дроти звисали по стінам будинку та тягнулися від одного трансформатору, що був ще на початку будівництва
  • Тепер же — їх прибрали. Ще треба вирішити проблеми з платіжками за електрику і запуском ліфтів

«Джунглі» з електричних дротів прибрали — тепер світло в багатоповерхівку подають в кожну квартиру через справну мережу. До того ж, напруга тепер така ж, як і в будь-якому будинку:
— Якщо раніше на розетці було не більше 100-130 вольт, то тепер, як і в «білих людей» — не менше 220 вольт. А це значить, що можна без проблем включати пральну машинку, телевізор, комп’ютер і «пробки» не вилетять! — каже старший по будинку, що представився Юрієм.

Читайте як було раніше на Академічній, 56а: «Щомиті можемо згоріти». Дім в Пироговому має один на всіх електричний кабель

Previous Next

Відео дня
blockquote>

Мешканець будинку Андрій Дудник, з яким журналіст спілкувався раніше, казав, що трансформаторні станції також підключили.

— Усі дроти, що в нас проходили просто по асфальту — прибрали. Нарешті Академічну почули та почали займатися тим, що й так мали зробити, — каже Андрій.

З будинку більше не звисають дроти. З дороги прибрали кабелі, що проводили світло в багатоповерхівку

Представник місцевої ініціативної групи Ольга Мандрик розповіла журналісту, що коли дали нормальне світло — раділи як на Новий рік. В доказ цьому показує діалог у Вайбері.

— За сприяння Вінницької міської ради, цю проблему вдалося вирішити. До того ж, ми телефонували до них, а ті, в свою чергу, вже смикали "Обленерго" і цю проблему вирішували за лічені хвилини, — каже Ольга.

"Трансформатор залишили на згадку"Мешканці будинку показали, що по асфальту більше не проходять електричні кабелі. Трансформатори, що були прикриті дошками — теж прибрали. Так само і в під’їзді немає більше електричних “джунглів”:

У під'їздах світло є. А ліфти ще не працюють

— Зараз вирішуємо проблему з індивідуальними лічильниками. Трансформаторні підстанції повинні перевести на баланс «Вінницяобленерго». Нам пообіцяли, що на наступному тижні будемо оформлювати угоди та будемо платити 70 копійок за кіловат. А до моменту передачі підстанції, різницю між тарифом для населення (71,4 грн за 1 кВт) та комерційним тарифом (2,48 грн за 1 кВт) покриває забудовник «Гніванський кар’єр», — каже Ольга Мандрик.

Трансформаторні підстанції підключили до новобуду. Вони працюють та тихо гудятьНезабаром мають підключити ще й ліфти:

— Місцевий ЖЕК зробив заяву «Вінницяміськліфт», які незабаром перевірять стан ліфтів. Бо вони довго простояли без роботи, і, можливо, вимагають ремонту, — казав учасник ініціативної групи Василь Мосьондз

«20хвилин» буде слідкувати за розвитком подій та розкаже про нові новини

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • !!!

    І це ж треба так ! "Депутат допоміг" ! Якби не виконавча служба, якби не журналісти каналів і газет,то той депутат разом з владою ще 3 роки так допомагали! А тут яка радість:піар за рахунок роботи інших!!!
  • Anonymous

    депутат допомагав вам три роки і допоміг - слава цьому герою,  в поті чола переживав за вас в теплому крісельці.

    Тільки чомусь за збігом обставин, чи внаслідок падіння метеориту - все підключили після отримання мешканцями виконавчого листа згідно рішення суду та висвітлення журналістами даної проблеми!

    Дивують лише дві речі: люди які 3 роки мучились але плазують перед такою владою, і власне влада яка, як виявляється влаштовує плазунів

    Anonymous reply Anonymous

    зазвичай такі очільники ініціативних груп - лише піаряться на реальних результатах, які досягли інші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up