"Додаткові" канікули через нестачу газу: п’ять головних питань

"Додаткові" канікули через нестачу газу: п’ять головних питань
  • З понеділка більшість навчальних закладів зачиняється на додаткові канікули - через економію газу. Проте деяких це не стосується.

  • Чому раптом усьому місту знадобилось економити на газі. Та поради, як це можна зробити

  • Чи відроблятимуть учні та студенти пропущені дні за рахунок вихідних

Вчора, 1 березня, “Газпром” перекрив Україні газ. “За 15 хвилин до поставки”, як повідомляють на офіційній сторінці “Нафтогазу”. І тепер цілій країні доведеться економити на блакитному паливі кілька днів. Читайте, на опаленні яких закладів економитимуть у Вінниці та що треба зробити кожному городянину, аби допомогти протриматись країні цей “морозний” тиждень.

1. Що закривають?

За рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій(далі ТЕБ та НЗ - авт.), на Вінниччині не працюватимуть усі заклади освіти: школи, училища  та вищі учбові заклади. Про це йдеться на сайті ОДА.

Для дитячих садочків зроблено виключення – малята зможуть відвідувати ДНЗ вже з понеділка, тож для них додатковим вихідним буде лише завтра – 3 березня.

Відео дня

2. Чому закривають? Деталі

“Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу Газпром повідомив нам, що «я передумала» (тю, і чо це вона образилася раптом?)), а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам”, - пишеться на офіційній ФБ-сторінці "Нафтогазу".

Тому Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело тимчасове обмеження на споживання газу через дисбаланс в 15-20 млн кубів на добу(за інформацією видання “Українська правда” ).

3. На скільки днів закриють школи та університети?

Із 3 по 7 березня включно. 

4. Що потрібно робити вінничанам у цій ситуації?

Тим, у кого централізоване опалення, інтенсивність обігріву відрегулюють комунальні підприємства.

Вінничан же, які користуються автономним газовим опаленням, упродовж тижня просять знизити температуру в помешканнях хоча б на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі.

"Нам треба протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди. Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався", – закликав усіх українців до економії “Нафтогаз.

5. Як відроблятимуть пропущені дні у школах?

Через режим економії усі заклади освіти області закриють по 7 березня. Разом із трьома тижнями карантину це вже цілий місяць, який школярам та студентам доведеться надолужувати. Проте не за рахунок вихідних, як сказали у міському департаменті освіти.

 — Відпрацьовувати за рахунок додаткових днів не будемо. Як і у випадку із карантином, пропущений матеріал навчальні заклади наздоженуть за рахунок ущільнення навчального матеріалу, - розповіла журналісту RIA/20minut Оксана Яценко, директор міського департаменту освіти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    Остаточнэ пращавай )Сцуко , до слез !
  • Lavrik Vitaliy

    Я підкрутив котла на максимум, зроблю Мальдіви вдома. Х,,н їм а не економію, нехай викручуються... газ вони в кацапів не купують з 2015 ага... остаточне прощавай...

    Олексій reply Lavrik Vitaliy

    О, зрадофіл. Гімно та сміття ти напевне теж з балкону викидуєш, бо прибиральниця все рівно оплочена?

    Lavrik Vitaliy reply Олексій

    Думаєте Петро в цій хатинці прикрутив і ходить з Мариною в двох штанах і тулубчику:)? Та тут не зрада, брешуть народу всюди, в кредитах по вуха, пересварились з усіма... а народ нехай потерпить трошки. Ще землю продати залишилось і можна тікати.
  • Юрий Бондарук

    пересидимо, перетерпимо....а шо нам остається?
  • Вася

    Треба їхати на Мальдиви - перечекати холода
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up