Пташка, яка живе в серці "літаючої людини" на Пирогова - дрізд чикотень

Пташка, яка живе в серці "літаючої людини" на Пирогова - дрізд чикотень

Ну, дрозди дають! Пташкою, яка "оживила" одну з скульптур новорічної ілюмінації на вулиці Пирогова, виявився дрізд чикотень. Сусідство з людьми та високий рівень популярності птаха не лякає. Він висиджує пташенят. 

- Дрізд чикотень - звична для нас пташка, - розповідає викладач кафедри біології Вінницького педагогічного університету Олександр Матвійчук. - Взимку дрізд кочує зграями, навесні - розбивається на пари та гніздиться в скверах та парках. Інколи оселяється в таких от незвичних місцях. 
За словами Олександра Матвійчука, у Вінницькій області можна зустріти три види дроздів: співочий, чорний та чикотень. 
- Судячи з усього пташка вже висиджує в гнізді пташенят, - каже Олександр Матвійчук. - Найближчим часом вони вилупляться і покинуть гніздо. Інколи люди бачать молоду пташку на землі і думають, що роблять добре забравши її додому, годують зерном та хлібом. Так птах може загинути. Потрібно знати, що батьки пташенят про них не забувають тоді коли вони опиняються на землі і продовжують їх годувати.
За словами Олександра Матвійчука, дрізд чикотень не має такого милозвучного співу, як, наприклад, співочий дрізд. Звучить він ось так:

Читайте також:
В «літаючої людини» на Пирогова з’явилось серце з живими пташками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Природа робить дива, так мило.
  • Анонім

    Гройсман с Моргуновым повырезали деревья в Виннице, настроили кучу торговых центров, киосков, скоро деревьев не останется в Виннице !!!
  • Анонім

    А мені подобається. Мила новина. Не про аварію чи вбивство
  • Анонім

    Так как обрезают и вырезают  последние годы деревья в Виннице скоро гнездо дрозда точно будет мировой сенсацией
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up