Проїзд школярів у карантин та туалети для собак. Огляд петицій тижня

Проїзд школярів у карантин та туалети для собак. Огляд петицій тижня
  • У Вінниці щоденно з'являються нові петиції від містян. Звернення стосуються різних сфер життя.
  • Ми переглянули, що подавали вінничани з 18 жовтня, та ці петиції об'єднали у матеріалі.
  • Прогляньте петиції та проходьте опитування, яке допоможе визначити першочергові зміни для міста.

Сайт «Е-dem місцеві петиції» — платформа електронної демократії. На ній вінничани можуть подавати різноманітні звернення на які, на їх думку, має звернути увагу міська влада. Якщо петиція набирає необхідну кількість голосів — вона йде на розгляд та отримує відповідь від мерії.

Протягом тижня вінничани написали шість петицій. Розповідаємо далі, про що в них іде мова.

Альтанки на Вишенському озері

Олексій Бубнов 18 жовтня подав петицію, у якій підняв питання оплати відпочинку в альтанках на Вишенському озері.

Відео дня

— Збудували альтанки на Вишенському озері, а потім стали брати гроші за це. Питання. Хто збудував їх та для яких цілей (комерційних — тоді чому раніше не брали грошей на початку літа)? Хто бере гроші та не видає чеки (це Церква та що ближче до Електромережі чи адміністрація парку Дружби народів та що ближче до Пирогова (до мосту), — йдеться у зверненні. — По обох сторонах Парку дружби народів є альтанки.

Станом на 24 жовтня петицію підписали 14 людей з 350 необхідних. Звернення доступне за посиланням.

Перевірка маскового режиму

Цього ж дня Олексій подав ще одне звернення. Він зазначає, що з 18 числа посилюється заходи дотримання протиепідеміологічного режиму у Вінниці та Вінницькій області. Його цікавить, хто має контролювати дотримання карантину.

— Хто має слідкувати за масковий режимом у громадському транспорту? Хто повинен контролювати є маска у людини чи ні (водій, контролер, муніципальна поліція, нацгвардія), — йдеться у зверненні. — Хто повинен штрафувати людей і чому у транспорті немає рейдів таких (як, наприклад перевірка білетів). Також само перевірка є маска чи немає і вже починати штрафувати людей, які не виконують запобігання поширення інфекції.

Станом на 24 жовтня петицію підписали вісім людей з 350 необхідних. Звернення доступне за посиланням.

Обидві викладені вище петиції не пропонують розв'язувати проблеми. Автор лише розповідає про те, що його хвилює та хоче отримати відповіді від влади.

Собачі вбиральні

Олексій Бубнов цікавиться не лише питаннями альтанок та проїзду. Чоловік хоче отримати відповіді і на запитання про собачі туалети. Стосовно цього 18 жовтня він подав ще одну петицію.

— Проєкт собачі вбиральні, які купили та встановили за 30 тисяч гривень та передали на балансі Вінницязеленбуд. Собачі вбиральні є, а пакетів немає, — йдеться у зверненні. — Хто повинен туди купляти пакети?

Станом на 24 жовтня петицію підписали 11 людей з 350 необхідних. Звернення доступне за посиланням.

Доріжки на освітлення у парку

Дата 18 жовтня була багата на петиції. 

— На Вишенському озері зробили центральну доріжку з плитки, зробили підсвітку та поставили лавки. Дякую. Гарно і комфортно, — йдеться у новому зверненні. — Потрібно зробити всі доріжки з плитки. Б поки дійдеш до цієї плитки, то будеш у болоті (особливо осінь та вночі, не бачиш по чому ти йдеш, а йдеш у тьмі на ліхтарі тієї доріжки, що зроблена). Підготуйте проект закладіть у бюджет 2022-2023 рр.

Станом на 24 жовтня петицію підписали вісім людей з 350 необхідних. Підтримати петицію можна ТУТ.

Забудова на Космонавтів

20 жовтня вінничанин підняв питання забудови на вулиці Космонавтів.

Цікавлять автора ділянки між дворами по вул. Космонавтів 79, 77, 75, 73, біля споруди по Андрія Первозваного 6А (Кадастровий номер: 0510136600:02:066:0037) та на стадіоні (координати 49.220459, 28.421314)

— Чи планується передача землі під забудову багатоквартирного будинку? Або якісь ще плани на цей участок. Наприклад: дитячий майданчик який просили вінницьку мерію жителі сусідніх будинків, — йдеться у зверненні.

Станом на 24 жовтня петицію ніхто не підтримав. Звернення доступне за посиланням.

Школярам вільний доступ до транспорту

23 жовтня вінничанка Людмила Нагорна подала петицію про проїзд дітей у транспорті. Петицію активно підтримують. Станом на 24 жовтня звернення підписали 226 людей з 350 необхідних.

— Під час обмеження кількості людей у транспорті дозволити школярам заходити до салону попри заповненість сидячих місць. Водії закривають двері перед дітьми і школярі змушені, навіть у темну пору року, залишатись на зупинці, — йдеться у тексті петиції. — 20-30 хвилин чекають наступного рейсу і є ймовірність того, що будуть зайвими пасажирами знову.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Опитування

Яка із перелічених петицій має бути першочергово виконана міською владою?

 

Читайте також:

Серіал про жорстокість, насилля та вбивства. Як «Гра в кальмара» впливає на дитячу психіку

Нові деталі ДТП на Інтернаціоналістів. Серед потерпілих — багатодітна мати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up